ENG
 
torek, 6. marec 2018

Teden Univerze na Primorskem 2018

Objavljamo program Tedna Univerze na Primorskem 2018, ki bo potekal od 12. do 18. marca. V sedmih dneh se bo zvrstilo kar 52 dogodkov, ki smo jih v sodelovanju pripravili zaposleni in študenti, skupaj z različnimi organizacijami, društvi, podjetji in lokalno skupnostjo. Med vsemi izpostavljamo dva, povezana z novima častnima doktoricama Univerze na Primorskem: inavguracijsko predavanje prof. dr. Cheryl E. Praeger in razstava izbranih del zasebne zbirke akademske slikarke Metke Krašovec. 15. marca 2018, s pričetkom ob 17. uri v protokolarni dvorani Sv. Frančiška pa bo Slovesna akademija Univerze na Primorskem, ko bodo podeljena najvišja priznanja pedagoškim, raziskovalnim in letos prvič tudi strokovnim zaposlenim ter študentom, obeležila petnajsto obletnico od ustanovitve univerze - 17. marca 2003 je bila namreč v sodni register vpisana tretja slovenska javna univerza: Univerza na Primorskem.

Doktorsko disertacijo bo zagovarjala študentka doktorskega študijskega programa 3. stopnje Antropologije Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem (UP FHŠ) Maja Bjelica. Podrobnosti v nadaljevanju.

Koper, 19. februar 2018 – V 2. semestru je na izmenjavo na Univerzo na Primorskem prišlo nekaj čez 80 tujih študentov. Večina jih bo izmenjavo opravila v okviru programa Evropske komisije Erasmus+. Prišli so iz 18 držav, največ jih je s Češke, iz Turčije, Francije in Portugalske; prvič pa na UP gostimo tudi študentko iz Kazahstana.

Koper, 16. februar 2018 - »Lepšega darila si ob prvi obletnici od vpisa v sodni register, ki jo praznujemo 15. februarja, ne bi mogli zamisliti!« je bila včeraj vidno navdušena direktorica Centra odličnosti InnoRenew CoE izr. prof. dr. Andreja Kutnar, ki je v začetku februarja z rektorjem Univerze na Primorskem prof. dr. Draganom Marušičem in županom Občine Izola mag. Igorjem Kolencem podpisala tripartitno pogodbo o prenosu stavbne pravice na delu zemljišč v Livadah na zavod InnoRenew CoE.

Koper, 9. februar 2018 - Na fakultetah Univerze na Primorskem danes in jutri potekajo informativni dnevi. Dijaki se lahko udeležijo predstavitev študijskih programov v naslednjih terminih: ob 10 (11.) in 15. uri v petek, v soboto pa ob 10. uri. Zbrali smo nekaj utrinkov današnjega dogajanja.

ponedeljek, 5. februar 2018

UP FVZ | Zagovor doktorske disertacije

Doktorsko disertacijo bo zagovarjal študent doktorskega študijskega programa 3. stopnje Aplikativne kineziologije Fakultete za vede o zdravju Univerze na Primorskem (UP FVZ) Stojan Puhalj. Podrobnosti v nadaljevanju.

Brdo pri Kranju, Koper, 30. januar 2018 – Včeraj je ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič sprejela prek tristo učenk in učencev, dijakinj in dijakov, študentk in študentov, ki so na mednarodnih tekmovanjih iz znanj v minulem letu dosegli vidne rezultate. 

ponedeljek, 29. januar 2018

Uspešen nastop UP na 10. Informativi

Ljubljana, 26. in 27. januar 2018 - Univerza na Primorskem se je že deseto leto zapored udeležila jubilejnega največjega slovenskega sejma izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja Informativa, ki je potekal v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču zadnji petek in soboto v januarju. Po besedah organizatorja (podjetje Proevent d.o.o. iz Ljubljane) je sejem v dveh dneh obiskalo čez 24.500 obiskovalcev, med katerimi je bilo 2.000 učencev in dijakov v organizirah skupinah, ki so zbirali uporabne informacije o možnostih študija pri nas in v tujini. Letos se je namreč predstavilo tudi 17 tujih univerz, novost dogodka pa je bil projekt "Moja prva zaposlitev", v okviru katerega so se predstavila podjetja, ki nudijo štipendije in možnost prvih zaposlitev študentom, ki zaključijo študij.

Ljubljana, Koper,  25. januar 2018 - V ponedeljek, 22. januarja, so bila na slavnostni akademiji Zahvalnega dneva Slovenske znanstvene fundacije v Prešernovi dvorani SAZU podeljena priznanja posameznikom in skupinam, ki so se v preteklem letu najbolj odlikovali v promociji in komunikaciji znanosti in znanstvenih dosežkov. Eden od prejemnikov priznanja prometej znanosti za odličnost v komuniciranju je izr. prof. fr. Jonatan Vinkler z Oddelka za slovenistiko UP FHŠ. Doc. dr. Vita Poštuvan z UP IAM je prejela listino za finalistko izbora za komunikatorja znanosti.