ENG
 

Izredna profesorica dr. Andreja Kutnar je lesarka, ki poglobljeno proučuje več področij te večplastne vede, pri tem pa jo odlikuje izrazito interdisciplinaren pristop in široka mednarodna vpetost. Kot začetnica področja znanosti o lesu na Oddelku za aplikativno naravoslovje Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT) ter na Oddelku za tehnologijo Inštituta Andrej Marušič Univerze na Primorskem (UP IAM) že od leta 2009 skrbi za popularizacijo znanosti o lesu in o uporabi lesa v vsakdanjem življenju. 

Doktorsko disertacijo bosta zagovarjali Patricia Blatnik, študentka doktorskega študijskega programa Management UP Fakultete za management, in Tanja Pavlič, študentka doktorskega študijskega programa Edukacijske vede UP Pedagoške fakultete. Podrobnosti v nadaljevanju.

  • Patricia Blatnik bo zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom Model ekonomske učinkovitosti mreže sekundarne zdravstvene dejavnosti pod mentorstvom prof. dr. Štefana Bojneca in somentorstvom izr. prof. dr. Arjane Brezigar Masten v četrtek, 11. maja 2017 ob 10.00, v predavalnici B3, Trg Brolo, Koper.
     
  • Tanja Pavlič bo zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom Pojmovanja učiteljic in obravnava različnih družinskih skupnosti v osnovni šoli pod mentorstvom doc. dr. Alenke Gril v ponedeljek, 15. maja 2017 ob 12.00, v predavalnici FM4, Cankarjeva 5, Koper.

Doktorski disertaciji sta na vpogled v knjižnici UP FM / UP PEF, Cankarjeva 5, Koper.

Koper, 19. april 2017 - Včeraj in danes je Univerza na Primorskem gostila delegacijo srbske pogajalske skupine za vstop Srbije v Evropsko unijo. Člani delegacije so bili z obiskom izjemno zadovoljni, še posebno pa očarani nad videnim. Popolnoma sta jih navdušila staro jedro Kopra in njegova okolica, spoznali pa so tudi univerzitetni vinograd.

petek, 7. april 2017

Center odličnosti »InnoRenew CoE« je že objavil prve razpise za prosta delovna mesta

Center odličnosti »InnoRenew CoE«, ki bo pod svojim okriljem zbral najboljše strokovnjake z vsega sveta s področja lesarstva, je že objavil prve razpise za prosta delovna mesta

Koper, 7. april 2017 – Kot vodja projekta je danes Univerza na Primorskem skupaj s konzorcijskimi partnerji predstavila vsebino zagonskega sestanka ali »kick-off meetinga«, ki je potekal v Kopru na sedežu univerze. Srečanja se je udeležila tudi mag. Magda De Carli, vodja enote za širjenje odličnosti in večanje vključenosti 'Spreading Excellence and Widening Participation', ki je del Generalnega direktorata za raziskave in inovacije pri Evropski komisiji.

UNIVERZA NA PRIMORSKEM na podlagi 40. člena Zakona o visokem šolstvu RS, Pravilnika o razpisu za vpis in izvedbi vpisa v visokem šolstvu in pridobljenega soglasja Vlade RS

dne 10. 3. 2017 objavlja

RAZPIS ZA VPIS  V MAGISTRSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME 2. STOPNJE IN DOKTORSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME 3. STOPNJE V ŠTUDIJSKEM LETU 2017/2018

Koper, 30. marec 2017 - Danes so Univerzo na Primorskem obiskali novomeški dijaki in dijakinje Srednje ekonomske šole. Predstavniki članic in rektorata so mladim predstavili študij in obštudijske aktivnosti na naši univerzi ter jih seznanili z zaposlitvenimi možnostmi, ki jih imajo po zaključenem študiju.

četrtek, 30. marec 2017

UP obiskal nemški veleposlanik

Koper, 30. marec 2017 - Danes je Univerzo na Primorskem obiskal veleposlanik Nemčije v Sloveniji, Nj. Eksc. Klaus Riedel.

Banja Luka, Koper, 27. in 28. marec 2017 - Rektor prof. dr. Dragan Marušič, prorektor za ekonomiko in finance prof. dr. Rok Strašek, dekanja Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije izr. prof. dr. Klavdija Kutnar, in vodja Oddelka za tehnologijo na Inštitutu Andrej Marušič ter v. d. direktorica Centra odličnosti InnoRenew CoE izr. prof. dr. Andreja Kutnar so v začetku tedna odpotovali v Bosno in Hercegovino, kjer so obiskali Univerzo v Banja Luki. Slovensko delegacijo je sprejel rektor prof. dr. Milan Mataruga s sodelavci: prorektorjem za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje prof. dr Biljanom Antunovićem, prorektorjem za izobraževanje in študentska vprašanja prof. dr Strainom Posavljakom ter prodekanom za znanstveno-raziskovalno delo Naravoslovno-matematične fakultete prof. dr Duškom Jojićem.

Banja Luka, Koper, 28. marec 2017 - Danes rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, kot vabljeni predavatelj predava na Naravoslovno-matematični fakulteti Univerze v Banja Luki. Naslov predavanja je "Symmetry in graphs".

Koper, 24. marca 2017 – Na pobudo Nj. Eksc. Ksenije Škrilec, veleposlanice Republike Slovenije v Budimpešti na Madžarskem, in v sodelovanju z Rektorsko konferenco Madžarske je Univerza na Primorskem, ki predseduje Rektorski konferenci Republike Slovenije, včeraj in danes gostila rektorje in druge predstavnike 15 madžarskih ter 4 slovenskih univerz. Gre za prvo tovrstno skupno srečanje rektorskih konferenc obeh držav, na katerem so udeleženci primerjali visokošolska sistema. Srečanja sta se udeležila tudi najvišja predstavnika s področja visokošolskega izobraževanja, ministrica dr. Maja Makovec Brenčič in madžarski minister dr. Laszlo Palkovics.

Koper, 23. 3. 2017 – Na pobudo Nj. Eksc. Ksenije Škrilec, veleposlanice Republike Slovenije v Budimpešti na Madžarskem, in v sodelovanju z Rektorsko konferenco Madžarske Univerza na Primorskem, predsedujoča Rektorski konferenci Republike Slovenije, danes in jutri gosti rektorje in druge predstavnike 15 madžarskih ter 4 slovenskih univerz. Gre za prvo tovrstno skupno srečanje rektorskih konferenc obeh držav, na katerem bodo udeleženci primerjali visokošolska sistema. Povabilu k sodelovanju sta se odzvala najvišja predstavnika s področja visokošolskega izobraževanja, ministrica dr. Maja Makovec Brenčič in madžarski minister za izobraževanje dr. Laszlo Palkovics, ki bo prisotnim predstavil reformo madžarskega visokega šolstva.

Koper, 17. marec 2017 - Na včerajšnji 14. Slovesni akademiji Univerze na Primorskem, ki je potekala v protokolarni dvorani Sv. Frančiška Asiškega, je rektor prof. dr. Dragan Marušič podelil 13 priznanj in nagrad profesorjem in študentom - naziv zaslužni profesor, zlato plaketo, častni listini, nagrade za znanstveno in pedagoško odličnost, priznanja "Srečko Kosovel" in "Univerze na Primorskem" za študente. Najvišji naziv je prejel dolgoletni prvi mož Banke Koper, Vojko Čok, strokovnjak za ekonomijo in finance, ki je postal častni senator Univerze na Primorskem.

Koper, 14. marec 2017 - Univerza na Primorskem in Univerza v Ljubljani sta 9. in 10. marca 2017 gostili srečanje partnerjev projekta Erasmus Mundus SUNBEAM - Structured UNiversity mobility between the Balkans and Europe for the Adriatic-ionian Macro-region.

Koper, 13. marec 2017 - Teden Univerze na Primorskem se je začel slovesno, najprej v dopoldanskih urah s slovesnim podpisom sporazuma med francoskim veleposlaništvom in UP (več >>), točno opoldan pa je v Pokrajinskem muzeju v Kopru zadonela himna naše univerze. Prorektor izr. prof. dr. Boris Kavur je osem doktorandov promoviral v nove doktorje znanosti. 

ponedeljek, 13. marec 2017

Na UP FTŠ Turistici odslej tudi francoski jezik

UP in francosko veleposlaništvo podpisala medsebojni sporazum o sodelovanju

Koper, 13. marec 2017 - Danes sta rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, in veleposlanica Francije v Republiki Sloveniji, Njena Ekscelenca Marion Paradas, na sedežu Mestne občine Koper v okviru obiska francoske delegacije ob navzočnosti župana Borisa Popoviča, podžupana Petra Bolčiča in dekana Fakultete za turistične študije - Turistice, izr. prof. dr. Janeza Mekinca, podpisala medsebojni sporazum o sodelovanju omenjene fakultete in Francoskega inštituta. 

Koper, 1. marec 2017 – Začetek pomladi prinaša najpomembnejši teden v letu za Univerzo na Primorskem. Pred natanko 14 leti je bila 17. marca ustanovljena tretja slovenska javna univerza. Ob nastanku je UP imela sedem članic, 12 razpisanih programov v študijskem letu 2003/04. V prvem letu delovanja univerze (2003) je na treh članicah diplomiralo skupno 254 diplomantov, v študijskem letu 2003/04 je bilo vpisanih 4.665 študentov, na UP je bilo leta 2004 443 zaposlenih.

Če vas zanima, kako je danes, vas vabimo, da se nam pridružite na številnih dogodkih, ki jih naša univerza, skupaj s članicami in drugimi institucijami, organizira v Tednu Univerze na Primorskem.

Več informacij: 
Mirella Baruca in Katja Pišot Maljevac
Univerza na Primorskem / Universita` del Litorale / University of Primorska
Titov trg 4, 6000 Koper
tel.: +386 (05) 611 75 05, +386 (05) 611 75 43 
gsm: +386 (040)  457 510

RAZPIS ZA VPIS v DODIPLOMSKE študijske programe 1. stopnje Univerze na Primorskem v študijskem letu 2017/2018 je objavljen na spletni strani Visokošolske prijavno-informacijske službe UP (VPIS UP).

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je objavil javni razpis »Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2016/2017«. Univerza na Primorskem je dobila 26. januarja Sklep od sofinanciranju 26 projektov višini od 451.257,00 evrov. Odobrene projekte je prijavilo vseh šest fakultet univerze. 

Na podlagi 4. člena Pravilnika o priznanjih in nagradah Univerze na Primorskem (št. 002-18/14 z dne 23. 10. 2014) rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič objavlja

RAZPIS ZA PODELITEV NAZIVA »ČASTNI SENATOR UNIVERZE NA PRIMORSKEM« ZA LETO 2016

Koper, 17. februar 2017 - Včeraj so na Mestni občini Koper gostili člane delegacije Centra za priprave kozmonavtov (CPK) Jurija A. Gagarina iz Rusije. Visoke goste je sprejel podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič s svetovalko župana, Jano Tolja. Na srečanje sta bila povabljena tudi rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič in dekan Fakultete za management Univerze na Primorskem prof. dr. Matjaž Novak.

sobota, 11. februar 2017

Do ene najbolj zaželenih prestižnih diplom odslej tudi v Kopru

Ruska državna univerza Lomonosov in UP bosta od oktobra skupaj izvajali nov študijski program

Moskva, Koper, 11. februar 2017 - V okviru obiska slovenske delegacije pod vodstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja sta danes v Moskvi, ob prisotnosti rektorja Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragana Marušiča, minister za zunanje zadeve Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije, Karl Erjavec, po pooblastilu Vlade RS, in akademik prof. dr. Viktor A. Sadovnichy, rektor najprestižnejše ruske državne univerze,  podpisala Memorandum med Vlado Republike Slovenije in Moskovsko državno univerzo Lomonosov o ustanovitvi Podružnice Lomonosov v Kopru v partnerstvu z Univerzo na Primorskem. 

Koper, 7. februar 2017 – Pretekli petek je izšel razpis za vpis v dodiplomske študijske programe 1. stopnje in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2017/2018. Univerza na Primorskem je na 31 dodiplomskih študijskih programih 1. stopnje skupno razpisala 1.598 mest, od tega 1.263 za redni in 335 mest za izredni študij. Dijaki bodo informacije o študijskih programih in možnostih nadaljnjega šolanja na fakultetah Univerze na Primorskem (UP) prejeli na informativnih dneh, ki bodo v petek, 10. 2., in v soboto, 11. 2. 2017. Za dodatne in sprotne informacije bo skrbela tudi Vpisna služba Univerze na Primorskem (VPIS UP). Že šesto leto zapovrstjo pa bomo za dijake, ki prihajajo k nam iz drugih, bolj oddaljenih slovenskih krajev, organizirali brezplačni avtobusni prevoz na Primorsko.

Koper, 2. februar 2017 - Danes je rektor prof. dr. Dragan Marušič s sodelavci gostil dekana dr. Qiushenga Zhanga in dr. Guoweija Huaja, pomočnika dekana ekonomske fakultete ene izmed vodilnih kitajskih državnih univerz na področju elektrotehnike Beijing Jiaotong University. Obisk je bil organiziran pod pokroviteljstvom Konfucijevega inštituta iz Ljubljane. 

Ljubljana, 26. in 27. januar 2017 - Letos se je Univerza na Primorskem že deveto leto zapored uspešno predstavila na največjem slovenskem sejmu izobraževanja, zaposlovanja in štipendiranja Informativa. Sejem vsako leto obišče več kot 15.000 obiskovalcev: dijakov, osnovnošolcev, učiteljev, staršev in drugih.

Ljubljana, 26. 1. 2017 - Vlada Republike Slovenije je danes podala soglasje k vsebini razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za prihodnje študijsko leto. Razpis bo objavljen 1. februarja, od 6. februarja pa bo tekel postopek prve prijave.

Na podlagi 4. člena Pravilnika o priznanjih in nagradah Univerze na Primorskem (št. 002-18/14 z dne 23. 10. 2014) rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič objavlja

RAZPIS ZA PODELITEV NAGRADE ZA ZNANSTVENO ODLIČNOST UNIVERZE NA PRIMORSKEM ZA LETO 2016

Po dolgotrajni bolezni se je ponoči za vedno poslovil častni doktor Univerze na Primorskem, maestro prof. Anton Nanut, umetnik, ki je pustil trajen pečat v slovenski in svetovni glasbeni kulturi.

V nadaljevanju objavljamo razlago glavnega tajnika Univerze na Primorskem, ki smo jo včeraj posredovali nekaterim medijem kot odgovor na njihova vprašanja v zvezi s pogodbo o prenosu med UP in ZRS. Razlagi prilagamo tudi pogodbo v izogib nadaljnjim dezinformacijam, ki jih dotični sprožajo v javnosti.