ENG
 
ponedeljek, 27. marec 2017

UP PEF | Zagovora doktorskih disertacij

Doktorsko disertacijo bosta zagovarjali študentki doktorskega študijskega programa Edukacijske vede UP Pedagoške fakultete Marina Volk in Mojca Jermaniš. Podrobnosti v nadaljevanju.

  • Marina Volk bo zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom Medpredmetne povezave v prvem vzgojno-izobraževalnem obdobju osnovne šole z vključevanjem IKT pod mentorstvom prof. dr. Mare Cotič in somentorstvom prof. dr. Andreje Istenič Starčič v torek, 28. februarja 2017 ob 9.00, na UP Pedagoški fakulteti, predavalnica FM 4, Cankarjeva 5, Koper.
     
  • Mojca Jermaniš bo zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom Vpliv izobraževanja vodij za komunikacijske in vodstvene kompetence na delovno učinkovitost in motivacijo zaposlenih pod mentorstvom prof. dr. Boruta Rončevića in somentorstvom izr. prof. dr. Dejana Hozjana v ponedeljek, 10. aprila 2017 ob 10.00, na UP Pedagoški fakulteti, predavalnica P2, Cankarjeva 5, Koper.Doktorski disertaciji sta na vpogled v knjižnici fakultet UP FM / UP PEF, Cankarjeva 5, Koper.

Koper, 24. marca 2017 – Na pobudo Nj. Eksc. Ksenije Škrilec, veleposlanice Republike Slovenije v Budimpešti na Madžarskem, in v sodelovanju z Rektorsko konferenco Madžarske je Univerza na Primorskem, ki predseduje Rektorski konferenci Republike Slovenije, včeraj in danes gostila rektorje in druge predstavnike 15 madžarskih ter 4 slovenskih univerz. Gre za prvo tovrstno skupno srečanje rektorskih konferenc obeh držav, na katerem so udeleženci primerjali visokošolska sistema. Srečanja sta se udeležila tudi najvišja predstavnika s področja visokošolskega izobraževanja, ministrica dr. Maja Makovec Brenčič in madžarski minister dr. Laszlo Palkovics.

Koper, 23. 3. 2017 – Na pobudo Nj. Eksc. Ksenije Škrilec, veleposlanice Republike Slovenije v Budimpešti na Madžarskem, in v sodelovanju z Rektorsko konferenco Madžarske Univerza na Primorskem, predsedujoča Rektorski konferenci Republike Slovenije, danes in jutri gosti rektorje in druge predstavnike 15 madžarskih ter 4 slovenskih univerz. Gre za prvo tovrstno skupno srečanje rektorskih konferenc obeh držav, na katerem bodo udeleženci primerjali visokošolska sistema. Povabilu k sodelovanju sta se odzvala najvišja predstavnika s področja visokošolskega izobraževanja, ministrica dr. Maja Makovec Brenčič in madžarski minister za izobraževanje dr. Laszlo Palkovics, ki bo prisotnim predstavil reformo madžarskega visokega šolstva.

Koper, 17. marec 2017 - Na včerajšnji 14. Slovesni akademiji Univerze na Primorskem, ki je potekala v protokolarni dvorani Sv. Frančiška Asiškega, je rektor prof. dr. Dragan Marušič podelil 13 priznanj in nagrad profesorjem in študentom - naziv zaslužni profesor, zlato plaketo, častni listini, nagrade za znanstveno in pedagoško odličnost, priznanja "Srečko Kosovel" in "Univerze na Primorskem" za študente. Najvišji naziv je prejel dolgoletni prvi mož Banke Koper, Vojko Čok, strokovnjak za ekonomijo in finance, ki je postal častni senator Univerze na Primorskem.

Koper, 14. marec 2017 - Univerza na Primorskem in Univerza v Ljubljani sta 9. in 10. marca 2017 gostili srečanje partnerjev projekta Erasmus Mundus SUNBEAM - Structured UNiversity mobility between the Balkans and Europe for the Adriatic-ionian Macro-region.

Koper, 13. marec 2017 - Teden Univerze na Primorskem se je začel slovesno, najprej v dopoldanskih urah s slovesnim podpisom sporazuma med francoskim veleposlaništvom in UP (več >>), točno opoldan pa je v Pokrajinskem muzeju v Kopru zadonela himna naše univerze. Prorektor izr. prof. dr. Boris Kavur je osem doktorandov promoviral v nove doktorje znanosti. 

ponedeljek, 13. marec 2017

Na UP FTŠ Turistici odslej tudi francoski jezik

UP in francosko veleposlaništvo podpisala medsebojni sporazum o sodelovanju

Koper, 13. marec 2017 - Danes sta rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, in veleposlanica Francije v Republiki Sloveniji, Njena Ekscelenca Marion Paradas, na sedežu Mestne občine Koper v okviru obiska francoske delegacije ob navzočnosti župana Borisa Popoviča, podžupana Petra Bolčiča in dekana Fakultete za turistične študije - Turistice, izr. prof. dr. Janeza Mekinca, podpisala medsebojni sporazum o sodelovanju omenjene fakultete in Francoskega inštituta. 

Koper, 1. marec 2017 – Začetek pomladi prinaša najpomembnejši teden v letu za Univerzo na Primorskem. Pred natanko 14 leti je bila 17. marca ustanovljena tretja slovenska javna univerza. Ob nastanku je UP imela sedem članic, 12 razpisanih programov v študijskem letu 2003/04. V prvem letu delovanja univerze (2003) je na treh članicah diplomiralo skupno 254 diplomantov, v študijskem letu 2003/04 je bilo vpisanih 4.665 študentov, na UP je bilo leta 2004 443 zaposlenih.

Če vas zanima, kako je danes, vas vabimo, da se nam pridružite na številnih dogodkih, ki jih naša univerza, skupaj s članicami in drugimi institucijami, organizira v Tednu Univerze na Primorskem.

Več informacij: 
Mirella Baruca in Katja Pišot Maljevac
Univerza na Primorskem / Universita` del Litorale / University of Primorska
Titov trg 4, 6000 Koper
tel.: +386 (05) 611 75 05, +386 (05) 611 75 43 
gsm: +386 (040)  457 510

RAZPIS ZA VPIS v DODIPLOMSKE študijske programe 1. stopnje Univerze na Primorskem v študijskem letu 2017/2018 je objavljen na spletni strani Visokošolske prijavno-informacijske službe UP (VPIS UP).

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je objavil javni razpis »Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2016/2017«. Univerza na Primorskem je dobila 26. januarja Sklep od sofinanciranju 26 projektov višini od 451.257,00 evrov. Odobrene projekte je prijavilo vseh šest fakultet univerze. 

Na podlagi 4. člena Pravilnika o priznanjih in nagradah Univerze na Primorskem (št. 002-18/14 z dne 23. 10. 2014) rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič objavlja

RAZPIS ZA PODELITEV NAZIVA »ČASTNI SENATOR UNIVERZE NA PRIMORSKEM« ZA LETO 2016

Koper, 17. februar 2017 - Včeraj so na Mestni občini Koper gostili člane delegacije Centra za priprave kozmonavtov (CPK) Jurija A. Gagarina iz Rusije. Visoke goste je sprejel podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič s svetovalko župana, Jano Tolja. Na srečanje sta bila povabljena tudi rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič in dekan Fakultete za management Univerze na Primorskem prof. dr. Matjaž Novak.

sobota, 11. februar 2017

Do ene najbolj zaželenih prestižnih diplom odslej tudi v Kopru

Ruska državna univerza Lomonosov in UP bosta od oktobra skupaj izvajali nov študijski program

Moskva, Koper, 11. februar 2017 - V okviru obiska slovenske delegacije pod vodstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja sta danes v Moskvi, ob prisotnosti rektorja Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragana Marušiča, minister za zunanje zadeve Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije, Karl Erjavec, po pooblastilu Vlade RS, in akademik prof. dr. Viktor A. Sadovnichy, rektor najprestižnejše ruske državne univerze,  podpisala Memorandum med Vlado Republike Slovenije in Moskovsko državno univerzo Lomonosov o ustanovitvi Podružnice Lomonosov v Kopru v partnerstvu z Univerzo na Primorskem. 

Koper, 7. februar 2017 – Pretekli petek je izšel razpis za vpis v dodiplomske študijske programe 1. stopnje in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2017/2018. Univerza na Primorskem je na 31 dodiplomskih študijskih programih 1. stopnje skupno razpisala 1.598 mest, od tega 1.263 za redni in 335 mest za izredni študij. Dijaki bodo informacije o študijskih programih in možnostih nadaljnjega šolanja na fakultetah Univerze na Primorskem (UP) prejeli na informativnih dneh, ki bodo v petek, 10. 2., in v soboto, 11. 2. 2017. Za dodatne in sprotne informacije bo skrbela tudi Vpisna služba Univerze na Primorskem (VPIS UP). Že šesto leto zapovrstjo pa bomo za dijake, ki prihajajo k nam iz drugih, bolj oddaljenih slovenskih krajev, organizirali brezplačni avtobusni prevoz na Primorsko.

Koper, 2. februar 2017 - Danes je rektor prof. dr. Dragan Marušič s sodelavci gostil dekana dr. Qiushenga Zhanga in dr. Guoweija Huaja, pomočnika dekana ekonomske fakultete ene izmed vodilnih kitajskih državnih univerz na področju elektrotehnike Beijing Jiaotong University. Obisk je bil organiziran pod pokroviteljstvom Konfucijevega inštituta iz Ljubljane. 

Ljubljana, 26. in 27. januar 2017 - Letos se je Univerza na Primorskem že deveto leto zapored uspešno predstavila na največjem slovenskem sejmu izobraževanja, zaposlovanja in štipendiranja Informativa. Sejem vsako leto obišče več kot 15.000 obiskovalcev: dijakov, osnovnošolcev, učiteljev, staršev in drugih.

Ljubljana, 26. 1. 2017 - Vlada Republike Slovenije je danes podala soglasje k vsebini razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za prihodnje študijsko leto. Razpis bo objavljen 1. februarja, od 6. februarja pa bo tekel postopek prve prijave.

Na podlagi 4. člena Pravilnika o priznanjih in nagradah Univerze na Primorskem (št. 002-18/14 z dne 23. 10. 2014) rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič objavlja

RAZPIS ZA PODELITEV NAGRADE ZA ZNANSTVENO ODLIČNOST UNIVERZE NA PRIMORSKEM ZA LETO 2016

Po dolgotrajni bolezni se je ponoči za vedno poslovil častni doktor Univerze na Primorskem, maestro prof. Anton Nanut, umetnik, ki je pustil trajen pečat v slovenski in svetovni glasbeni kulturi.

V nadaljevanju objavljamo razlago glavnega tajnika Univerze na Primorskem, ki smo jo včeraj posredovali nekaterim medijem kot odgovor na njihova vprašanja v zvezi s pogodbo o prenosu med UP in ZRS. Razlagi prilagamo tudi pogodbo v izogib nadaljnjim dezinformacijam, ki jih dotični sprožajo v javnosti.