ENG
 

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je objavil javni razpis »Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2016/2017«. Univerza na Primorskem je dobila 26. januarja Sklep od sofinanciranju 26 projektov višini od 451.257,00 evrov. Odobrene projekte je prijavilo vseh šest fakultet univerze. 

Na podlagi 4. člena Pravilnika o priznanjih in nagradah Univerze na Primorskem (št. 002-18/14 z dne 23. 10. 2014) rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič objavlja

RAZPIS ZA PODELITEV NAZIVA »ČASTNI SENATOR UNIVERZE NA PRIMORSKEM« ZA LETO 2016

Koper, 17. februar 2017 - Včeraj so na Mestni občini Koper gostili člane delegacije Centra za priprave kozmonavtov (CPK) Jurija A. Gagarina iz Rusije. Visoke goste je sprejel podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič s svetovalko župana, Jano Tolja. Na srečanje sta bila povabljena tudi rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič in dekan Fakultete za management Univerze na Primorskem prof. dr. Matjaž Novak.

torek, 14. februar 2017

UP PEF| Zagovori doktorskih disertacij

Doktorsko disertacijo bodo zagovarjali študent in študentki doktorskega študijskega programa Edukacijske vede UP Pedagoške fakultete mag. Bojan Macuh, Marina Volk in Mojca Jermaniš. Podrobnosti v nadaljevanju.

sobota, 11. februar 2017

Do ene najbolj zaželenih prestižnih diplom odslej tudi v Kopru

Ruska državna univerza Lomonosov in UP bosta od oktobra skupaj izvajali nov študijski program

Moskva, Koper, 11. februar 2017 - V okviru obiska slovenske delegacije pod vodstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja sta danes v Moskvi, ob prisotnosti rektorja Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragana Marušiča, minister za zunanje zadeve Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije, Karl Erjavec, po pooblastilu Vlade RS, in akademik prof. dr. Viktor A. Sadovnichy, rektor najprestižnejše ruske državne univerze,  podpisala Memorandum med Vlado Republike Slovenije in Moskovsko državno univerzo Lomonosov o ustanovitvi Podružnice Lomonosov v Kopru v partnerstvu z Univerzo na Primorskem. 

Koper, 7. februar 2017 – Pretekli petek je izšel razpis za vpis v dodiplomske študijske programe 1. stopnje in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2017/2018. Univerza na Primorskem je na 31 dodiplomskih študijskih programih 1. stopnje skupno razpisala 1.598 mest, od tega 1.263 za redni in 335 mest za izredni študij. Dijaki bodo informacije o študijskih programih in možnostih nadaljnjega šolanja na fakultetah Univerze na Primorskem (UP) prejeli na informativnih dneh, ki bodo v petek, 10. 2., in v soboto, 11. 2. 2017. Za dodatne in sprotne informacije bo skrbela tudi Vpisna služba Univerze na Primorskem (VPIS UP). Že šesto leto zapovrstjo pa bomo za dijake, ki prihajajo k nam iz drugih, bolj oddaljenih slovenskih krajev, organizirali brezplačni avtobusni prevoz na Primorsko.

Koper, 2. februar 2017 - Danes je rektor prof. dr. Dragan Marušič s sodelavci gostil dekana dr. Qiushenga Zhanga in dr. Guoweija Huaja, pomočnika dekana ekonomske fakultete ene izmed vodilnih kitajskih državnih univerz na področju elektrotehnike Beijing Jiaotong University. Obisk je bil organiziran pod pokroviteljstvom Konfucijevega inštituta iz Ljubljane. 

Ljubljana, 26. in 27. januar 2017 - Letos se je Univerza na Primorskem že deveto leto zapored uspešno predstavila na največjem slovenskem sejmu izobraževanja, zaposlovanja in štipendiranja Informativa. Sejem vsako leto obišče več kot 15.000 obiskovalcev: dijakov, osnovnošolcev, učiteljev, staršev in drugih.

Ljubljana, 26. 1. 2017 - Vlada Republike Slovenije je danes podala soglasje k vsebini razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za prihodnje študijsko leto. Razpis bo objavljen 1. februarja, od 6. februarja pa bo tekel postopek prve prijave.

Na podlagi 4. člena Pravilnika o priznanjih in nagradah Univerze na Primorskem (št. 002-18/14 z dne 23. 10. 2014) rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič objavlja

RAZPIS ZA PODELITEV NAGRADE ZA ZNANSTVENO ODLIČNOST UNIVERZE NA PRIMORSKEM ZA LETO 2016

Po dolgotrajni bolezni se je ponoči za vedno poslovil častni doktor Univerze na Primorskem, maestro prof. Anton Nanut, umetnik, ki je pustil trajen pečat v slovenski in svetovni glasbeni kulturi.

V nadaljevanju objavljamo razlago glavnega tajnika Univerze na Primorskem, ki smo jo včeraj posredovali nekaterim medijem kot odgovor na njihova vprašanja v zvezi s pogodbo o prenosu med UP in ZRS. Razlagi prilagamo tudi pogodbo v izogib nadaljnjim dezinformacijam, ki jih dotični sprožajo v javnosti.