ENG
 
petek, 14. december 2012

Doc. dr. Vito Vitrih nov direktor UP IAM

Koper, 14. december 2012 - Z današnjim dnem bo Inštitut Andrej Marušič Univerze na Primorskem vodil nov direktor. Rektor UP prof. dr. Dragan Marušič je na to mesto za petletni mandat imenoval doc. dr. Vita Vitriha.
Koper, 14. december 2012 – Rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, je v sredo na slovesnem dogodku v Pretorski palači v Kopru promoviral štirinajst doktorandov v doktorje znanosti - osem s Fakultete za humanistične študije (UP FHŠ): dr. Igorja Presla, dr. Miho Kodermana, dr. Nenada Jelesijevića, dr. Vesno Kamin Kajfež, dr. Majo Murnik, dr. Mašo Sakara Sučević, dr. Gašperja Mithansa in dr. Lucijana Adama; in pet s Fakultete za management (UP FM): dr. Sandro Radoš Krnel, dr. Andreja Mihevca, dr. Vinka Logaja, dr. Karmen Verle in dr. Tino Bratkovič Kregar. Prvi doktor znanosti s področja računalništva na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije UP pa je postal dr. Milan Đorđevič.
Koper, 6. december 2012 - V okviru dogodka "Poklon Paulu Valeryju", ki ga je organiziralo kulturno društvo Peter Martinc, smo na Univerzi na Primorskem gostili veleposlanika Republike Francije, nj. eksc. gospoda Pierra-Françoisa Mouriera.
Koper, 6. december 2012 - Vodstvo in zaposleni na Univerzi na Primorskem smo na zaključnem sestanku prisluhnili prvim ugotovitvam skupine strokovnjakov, ki bodo svoje evalvacijsko poročilo o delovanju UP predali svetu Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu. Objavljamo zbrane fotoutrinke.
Nova Gorica, 23. november 2012 - Prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo Univerze na Primorskem, izr. prof. dr. Štefko Miklavič, je v petek v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici, kjer je potekala slovesnost ob podelitvi Zoisovih nagrad in priznanj, priznanja Ambasador znanosti in Puhovih priznanj, prejel prestižno Zoisovo priznanje za znanstvene dosežke v matematiki. Gre za eno najuglednejših nagrad za dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti, ki jih raziskovalcem podeljuje Republika Slovenija za dosežek in trajen prispevek k razvoju znanosti v državi.
Obveščamo vas, da je na naših spletnih straneh objavljen razpis ERASMUS, v okviru katerega se lahko zaposleni Univerze na Primorskem prijavijo za izmenjavo z namenom izvajanja pedagoških aktivnosti in usposabljanja v študijskem letu 2012/2013.
Koper, 18. november 2012 - Včerajšnje gostujoče predavanje dr. Semira Osmanagića z naslovom »Bosanske piramide v luči sistemskega pristopa v turizmu«, ki sta ga organizirali Univerza na Primorskem (UP) in Fakulteta za turistične študije Turistica (UP FTŠ Turistica), je skoraj sto udeležencev navdušilo.
Koper, 15. november 2012 – Univerza na Primorskem je v ponedeljek in torek gostila predstavnike sedmih univerz Jadranske regije, članice združenja Adriatic Linked Universities – ALUm na njihovi drugi konferenci* z naslovom »Thinking Peace with ALUm«.
Gostujoče predavanje dr. Semira Osmanagića: »Bosanske piramide v luči sistemskega pristopa v turizmu« je organizirano v okviru predmeta Turistični sistemi UP Fakultete za turistične študije - Turistice. Potekalo bo v petek, 16. novembra 2012, ob 17. uri, na UP Fakulteti za humanistične študije, Titov trg 5, Koper (predavalnica Tramontana).
Koper, 9. november 2012 - Univerza na Primorskem se je udeležila informativnega dneva za bodoče študente, ki ga je v sredo, 7. novembra, organiziral Generalni konzulat Republike Slovenije v Trstu v sodelovanju s Slovenskim izobraževalnim konzorcijem (Slov.I.K.-om) iz Gorice.
V četrtek, 18.10.2012, je Univerza na Primorskem predstavila svojo študijsko ponudbo vsem obiskovalcem sejma »Scholarships and Educational Programmes Fair«, ki je potekal v prostorih Filozofske fakultete Univerze na Reki.
ponedeljek, 22. oktober 2012

Rektor UP in predsednik ŠS UP zavihala rokave

Koper, 16. oktober 2012 – V današnji skupni izjavi rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, in predsednik Študentskega sveta Univerze na Primorskem, Seit Demiri, izražata željo za čimprejšnjo ureditev študentskih nastanitev na Univerzi na Primorskem in zajezitev množičnega odliva mladih izobražencev.
V nadaljevanju objavljamo število prostih mest po posameznih fakultetah in študijskih programih. Rok za oddajo prijav je do 5.10.2012.
Drugi prijavni rok za magisterij in doktorat od 17. do 20. septembra 2012 Ker so po prvem prijavnem roku za vpis v magistrske in doktorske študijske programe ostala prosta mesta, je bil razpisan tudi drugi rok, ki traja od 17. do 20. septembra 2012.
Mreža idej vas vabi, da se udeležite 3. Akademije aktivnega državljanstva in podjetništva, ki bo potekala v Piranu od 5 do 7. oktobra 2012. Z vami bodo g. Janez Janša, dr. Erik Kerševan, dr. Matej Avbelj, g. Sandi Češko, g. Andreas Ptacek in mnogi drugi. Preberite si njihovo povabilo:
sreda, 29. avgust 2012

Vabilo na novinarsko konferenco

»Computers in Scientific Discovery« je interdisciplinarno mednarodno znanstveno srečanje, ki povezuje kemike, biologe, računalničarje in matematike. Konferenca se letos odvija že šesto leto, potekala bo od 21. do 25. avgusta v Portorožu.
Koper, 28. avgust 2012 – Konec preteklega tedna je Univerzo na Primorskem v okviru konference »Computers in Scientific Discovery 6 - CSD 6«, ki jo je organiziral Inštitut Andrej Marušič UP v sodelovanju s članicama UP – Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije in Fakulteto za turistične študije, ter z zunanjimi soizvajalci – Fakulteto za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani in Inštitutom za matematiko, fiziko in mehaniko Ljubljana, obiskal izjemen znanstvenik in predavatelj prof. dr. Sir Harold Kroto. Leta 1996 je, skupaj z Robertom Curlom in Richardom Smalleyem, prejel Nobelovo nagrado za kemijo.
22. 8. 2012 se je začel Drugi prijavni rok za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije za vpis v prvi letnik v študijskem letu 2012/2013.
Koper, 4. april 2012 - Program Erasmus letos praznuje 25 let obstoja in s tem omogočanja odličnih priložnosti mednarodne mobilnosti tako za študente kot za visokošolske učitelje in druge sodelavce.