ENG
 
Koper, 20. december 2013 – Na včerajšnjem prednovoletnem srečanju Univerze na Primorskem (UP), ki so se ga udeležili člani Sveta zaupnikov UP, predstavniki lokalne skupnosti in medijskih hiš, študenti ter zaposleni na UP, je rektor prof. dr. Dragan Marušič predstavil sistem financiranja visokega šolstva, pri čemer je poudaril njegove pomanjkljivosti, iz katerih izhajajo slabši pogoji za najmlajšo javno slovensko univerzo: Univerzo na Primorskem.
Jutri, 18. decembra, bo med 9. in 14. uro, na Titovem trgu, pred stavbo univerze postavljena točka za zbiranje podpisov v podporo študentom Univerze na Primorskem.
Volilna komisija za izvedbo nadomestnih volitev za nadomestnega člana Upravnega odbora Univerze na Primorskem je na svoji 3. redni seji z dne 3. 12. 2013 potrdila Listo kandidatov za izvolitev nadomestnega člana Upravnega odbora Univerze na Primorskem iz vrst predstavnikov delavcev, ki opravljajo visokošolsko ali znanstveno raziskovalno dejavnost.
Koper, 22. november 2013 - Včerajšnjega posveta o noveli zakona o visokem šolstvu se je udeležilo večje število študentov in zaposlenih z univerze, kot tudi predstavnikov medijev in tisti, ki jih ta tematika zanima. O pozitivnih straneh in možnostih za izboljšavo predloga so spregovorili minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, državni sekretar dr. Mirko Pečarič, predsednik Študentske organizacije Slovenije, Mitja Urbanc, predstavnik Sindikata vzgoje in izobraževanja, dr. Ivan Lešnik, ter v.d. direktorica Direktorata za visoko šolstvo, dr. Mišela Mavrič, ki je pogovor vodila.
četrtek, 21. november 2013

Program Erasmus + je sprejet

Koper, 21. november 2013 - Evropski parlament je v torek, 19.11.2013 odobril Erasmus +, novi program EU za izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport, ki bo stopil v veljavo z novim letom.
Koper, 20. november 2013 - Rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, je danes sprejel veleposlanika Indije v Republiki Sloveniji, Nj. Eksc. gospoda Sarvajita Chakravartija.
Koper, 18. november 2013 - Prejšnji petek je Koper na povabilo predsednika uprave Luke Koper d.d. Gašparja Gašparja Mišiča in župana MOK Borisa Popoviča obiskal predsednik Republike Srbske Milorad Dodik, ki se je v Sloveniji mudil na neformalnem obisku.
Ljubljana, Koper, 8. november 2013 - Nagradni natečaj je bil razpisan 1. oktobra 2013 za diplomska, magistrska in doktorska dela na temi "Slovenci v zamejstvu" in "Slovenci v izseljenstvu". Namen natečaja je spodbujanje raziskovalne dejavnosti dodiplomskih in podiplomskih študentov na področju zamejske in izseljenske tematike in s tem krepitev zavesti o njeni pomembnosti za ohranjanje slovenske identitete v matični domovini in zunaj njenih meja. Nagrajena bodo tri dela s področja zamejstva in tri dela s področja izseljenstva, in sicer prvi nagradi za vsako od področij v višini 800 evrov, drugi nagradi v višini 600 evrov in tretji nagradi v višini 400 evrov. Strokovna komisija bo dela sprejemala do vključno 10. 12. 2013.
sreda, 6. november 2013

2014 DIANET International school

2014 DIANET International school »The role of Natural Heritage for the Sustainable Development of the Danube Region« Goriza, Italija
Dne 19. 12. 2013 bodo potekale nadomestne volitve za člana Upravnega odbora Univerze na Primorskem iz vrst delavcev, ki opravljajo visokošolsko ali znanstveno raziskovalno dejavnost.
Univerza v Gradzu vabi na udeležbo mednarodne Poletne šole Graz International Summer School Seggau 2014 »Transformation and Change: Europe and Beyond«, ki bo potekala od 29. junija do 12. julija 2014 na gradu Seggau pri Lipnici, Avstrija (ob slovenski meji).
Univerza v Trstu vabi na 10 dnevno šolo z naslovom »The role of Natural Heritage for the Sustainable Development of the Danube Region«, ki bo potekala od 22.-31.3 2014 v Gorici, Italija.
Poletne šole Graz International Summer School Seggau 2014 »Transformation and Change: Europe and Beyond«
Koper, 28. oktober 2013 - V nadaljevanju objavljamo zbrane in podane odgovore o domnevnih nepravilnostih in nezakonitostih na Univerzi na Primorskem, ki so bili dani v javnost v obliki anonimnega dokumenta dne 22. 10. 2013. Prek naslednje povezave pa si lahko ogledate današnjo izjavo rektorja
petek, 25. oktober 2013

Erasmus – 2013/14 (zaposleni)

V okviru programa Evropske komisije za izmenjavo študentov in zaposlenih ERASMUS, Univerza na Primorskem objavlja razpis za izmenjave z namenom izvajanja pedagoških aktivnosti in usposabljanja zaposlenih v študijskem letu 2013/2014.
Ministrstvo za šolstvo in znanost Ruske federacije v sodelovanju z Ruskim centrom znanosti in kulture v Ljubljani zbira informativne prijave za brezplačne izmenjave na priznanih univerzah v Ruski federaciji (z namenom študija, strokovnega izpopolnjevanja) v študijskem letu 2014/2015.
Koper, 17. oktober 2013 - Rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič je danes promoviral dvanajst novih doktorjev znanosti. To so postali: Jasna Auer Antončič (UP FM), Sergej Gričar (UP FM), Damijan Koletnik (UP FM), Jurij Kovič (UP FAMNIT), Jure Ramšak (UP FHŠ), Lenka Saveljić-Bulatović (UP FHŠ), Benjamin Lesjak (UP FM), Klara Šumenjak (UP FHŠ), Sandra Kadum Bošnjak (UP PEF), Staš Bevc (UP FAMNIT), Katarina Šmid (UP FHŠ) in Ines Beguš (UP FHŠ).
Na podlagi 4. člena Pravilnika o priznanjih in nagradah Univerze na Primorskem (št. 002-5/2013 z dne 6. 3. 2013) rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič objavlja Razpis za podelitev priznanj in nagrad Univerze na Primorskem za leto 2013. Rok za oddajo predlogov je do ponedeljka, 11. novembra 2013, do 14. ure.
Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani bo 11. oktobra 2013 potekala predstavitev izjemnih znanstvenih dosežkov 2012. Znanstveni svet za družboslovje Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije je delo dr. Andreje Istenič Starčič, dr. Mare Cotič in dr. Mateja Zajca prepoznalo kot izjemni znanstveni dosežek v letu 2012 na področju družboslovja (vzgoja in izobraževanje).
Ljubljana, Koper, 3. in 4. oktober 2013 – Na včerajšnji slovesni podelitvi nagrad Republike Slovenije na področju šolstva za leto 2013, ki je potekala v dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani, sta sta na predlog rektorja prof. dr. Dragana Marušiča prestižno priznanje prejeli nekdanja rektorica UP, prof. dr. Lucija Čok – za življenjsko delo na področju visokega šolstva, in dekanja UP PEF, prof. dr. Mara Cotič – za izjemne dosežke na področju visokega šolstva.
Koper, 1. oktober 2013 - Prvi študijski dan je bil namenjen tudi pozdravu tujim študentom, ki so se pretežno v sklopu programov mednarodne mobilnosti Vseživljenjsko učenje - Erasmus in Ceepus odločili za študijsko izmenjavo na naši univerzi. Svoj študij bodo za obdobje enega semestra (predvidoma 4 - 5 mesecev) opravili na fakultetah UP.
četrtek, 26. september 2013

Pred začetkom študijskega leta 2013/2014

Koper, 26. september 2013 – Prvi oktober je pred vrati. Zbrali smo urnike prvega študijskega dneva, ki se bo izvajal tako v predavalnicah, kot na prostem.
Koper, 17. september 2013 – Danes sta v prostorih Univerze na Primorskem predstavnika Univerzitetnega košarkaškega kluba Koper (UKKK), ki ga zastopa predsednik prof. dr. Dragan Marušič, rektor UP, in Športno društvo KOŠ Koper (ŠDK), ki ga zastopa predsednik Aljaž Bandelj, podpisala dogovor o sodelovanju v novoustanovljeni Obalni košarkarski akademiji. Njeno delovanje bo usmerjeno v razvoj, promocijo in strokovno ter organizacijsko delo na področju košarke na Slovenski Obali. Pri tem bo OKA sodelovala z UP, zainteresiranimi partnerji in lokalno skupnostjo.
Drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske študijske programe bo potekal med 22. in 29. avgustom 2013. V drugem prijavnem roku se lahko na še prosta mesta prijavijo vsi kandidati, ki se nameravajo vpisati v študijskem letu 2013/14.
Pevke in pevci Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem (APZ UP) se bodo konec meseca pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija in asistentke dirigenta Andreje Hrvatin udeležili dveh mednarodnih tekmovanj. Najprej se bodo od 23. do 25. avgusta predstavili v Milazzu na Siciliji na festivalu InCanto Mediterraneo, od 29. do 31. avgusta pa še na 61. mednarodnem tekmovanju »Guido d'Arezzo« v Arezzu. Pred odhodom se bodo domačemu občinstvu predstavili na dveh koncertih: v nedeljo, 18. avgusta 2013, ob 19. uri v cerkvi Sv. Ane ter v sredo, 21. avgusta, ob 20.30 v cerkvi Sv. Bassa v Kopru.
Univerza na Primorskem je objavila podaljšanje javnega razpisa za mlade raziskovalce v letu 2013 na naslednjem raziskovalnem področju:
Nemška akademska služba za izmenjavo (DAAD) nudi za leto 2014 oziroma študijsko leto 2014/2015 štipendije mladim znanstvenikom, doktorandom in študentom z različnih znanstvenih področij.
Koper, 17. julij 2013 – Univerza na Primorskem se z današnjim dnem ponaša s prvima diplomantoma interdisciplinarnih študijskih programov na najmlajši članici, Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT). Danes sta z odliko zaključila dodiplomski študijski program Biopsihologije Nikolina Jeretič z zaključno nalogo z naslovom »Biologija stresa in posttravmatska stresna motnja«, pod mentorstvom izr. prof. dr. Gorazda Drevenška in Tin Šenija z zaključno nalogo z naslovom »Aplikacija teorije navezanosti na področje organizacij in delovnega okolja«, pod mentorstvom doc. dr. Katarine Babnik in somentorstvom doc. dr. Gregorja Žvelca.
Koper, 16. julij 2013 – Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu je po uspešni zunanji evalvaciji dne 12. junija 2013 Univerzi na Primorskem (UP) izdala odločbo o podaljšanju akreditacije visokošolskega zavoda.
Prošnjo za sprejem lahko vložijo študenti do 12. avgusta 2013, prošnjo za podaljšanje bivanja pa študenti oddajo do 20. avgusta 2013.
Koper, 8. julij 2013 - Slovenci se lahko pohvalimo z odličnim dosežkom mladega raziskovalca Uroša Marušiča. V soboto, 29. junija 2013, je namreč potekal zadnji krog tekmovanja mladih raziskovalcev (Young Investigators Award) za najboljši znanstveni prispevek na mednarodnem Kongresu športne znanosti v Barceloni (ECSS), kjer si je prav doktorski študent Aplikativne kineziologije iz Univerze na Primorskem, Uroš Marušič, s predstavitvijo študije »Kognitivnega treninga in vpliva simulirane breztežnosti na človeški organizem« prislužil to prestižno nagrado v konkurenci skupno preko 500 prijavljenih mladih znanstvenikov iz celega sveta.
Koper, 3. julij 2013 - Ob nedavnem obisku prof. dr. Diega De Lea nas je razveselila informacija, da je bil profesorju podeljen plemiški naziv, ki ga podeljuje Njena visokost, kraljica Elizabeta druga. Prof. De Leo je naziv "Sir"* prejel za zasluge in znanstveno-raziskovalno delo na področju medicine - psihiatrije in za postavitev smernic delovanja na področju preprečevanja samomora na nacionalni in mednarodni ravni.
Koper, 1. julij 2013 – Univerza na Primorskem (UP), Kulturno umetniško društvo Ars HALIAETI iz Izole (KUD AH) in Glasbena šola Koper (GŠK) skupaj organizirajo druge mednarodne poletne mojstrske tečaje, ki bodo v Kopru potekali med 1. in 12. julijem 2013.
Koper, 19. junij 2013 - Univerza na Primorskem (UP) je v mesecu juniju 2013 objavila natečaj za oblikovanje grafične podobe majčke univerzitetnega kariernega centra. V roku je bilo na natečaj s strani študentov in zaposlenih UP oddanih 9 predlogov.
petek, 14. junij 2013

Mednarodna poletna šola v Komnu

PREŽIVI DEL POLETJA Z NAMI NA KRASU! Univerza na Primorskem v sodelovanju s partnerskimi univerzami v Celovcu, Trstu in na Reki organizira v okviru Erasmus intenzivnih programov poletno šolo z naslovom »Remnants of the WWI – Research, Renovation and Rejuvenation of Cultural Tourism Sites - 3R for CULTURAL TOURISM«.
Koper, 10.06.2013 – Na Univerzi na Primorskem v Kopru je v organizaciji Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske (UIP) in Univerze na Primorskem, potekal prvi od dveh »Kariernih dni«, ki sta del projekta "Karierno načrtovanje in svetovanje za učinkovit vstop na trg dela", s katerim univerza spodbuja pridobivanje dodatnih kompetenc študentov že v času njihovega študija.
ponedeljek, 27. maj 2013

UP bo zaposlila 7 mladih raziskovalcev

Koper, 27. maj 2013 – Univerza na Primorskem bo v petek, 31. maja 2013, objavila sedem prostih mest za mlade raziskovalce.
Objavljamo informacijo o možnosti udeležbe na dvodnevnem poletnem tečaju na temo “ Identità e memoria: La ricostruzione della nuova Europa, dalle radici antiche al coraggio del futuro" v San Marinu, za katerega je možno dobiti štipendijo. Pogoj je znanje italijanskega jezika. Rok za prijavo je 30. maj 2013. V nadaljevanju in v prilogi si lahko preberete več informacij v italijanskem jeziku.
Kulturno umetniško društvo Ars Haliaeti v sodelovanju z Univerzo na Primorskem in Glasbeno šolo Koper organizira od 1.7-10.7.2013 poletno šolo Masterclasses Haliaeti 2013, ki je namenjena tako aktivnim kot pasivnim udeležencem.
Koper, 16. maj 2013 – Univerza na Primorskem (UP) v okviru prvega mednarodnega tedna v času od 13. do 17. maja 2013 v Kopru gosti 45 visokošolskih učiteljev, raziskovalcev in strokovnih sodelavcev s partnerskih univerz iz 19 držav. V pestrem programu s številnimi aktivnosti jim je bila predstavljena univerza in njene članice, z možnostjo nadaljnjega sodelovanja na področju izobraževanja in raziskovanja. Mednarodno obarvani teden pa smo izkoristili za predstavitev pomembne novosti na primorski univerzi – dveh študijskih programov, ki ju bosta v novem študijskem letu v angleščini prvič izvajali UP Fakulteta za management in UP Fakulteta za turistične študije Turistica.
Adecco ponuja osmim mladim priložnost pridobivanja delovnih izkušenj na poti okoli sveta Zürich/Ljubljana, 10. 5. 2013. – Adecco nadaljuje svoje aktivnosti, s katerimi pomaga mladim vstopiti na trg dela. Osmim mladim bodo omogočili pridobivanje delovnih izkušenj v različnih državah, v natečaju pa lahko sodelujejo tudi mladi iz Slovenije. S tem nadaljujejo aktivnosti za pomoč mladim, ki so jih začeli v torek, 30. aprila, ko je več kot 10.000 zaposlenih Adecca v 50 državah organiziralo več kot 1.000 dejavnosti, v več kot 500 mestih po vsem svetu. Več kot pol milijona mladim so na ulicah, javnih mestih, v šolah in na univerzah ponudili poklicno svetovanje in brezplačne učne delavnice z namenom, da jih podprejo pri njihovem iskanju zaposlitve in izboljšanju njihove zaposljivosti. Mladim je na voljo tudi spletna stran z nasveti za iskanje zaposlitve.
Republika Slovenija si skladno z "Resolucijo Republike Slovenije o mednarodnem razvojnem sodelovanju do 2015" prizadeva za krepitev prisotnosti v Afriki, ki je opredeljena kot tretje geografsko prednostno območje slovenskega mednarodnega razvojnega sodelovanja. Septembra 2010 je Ministrstvo za zunanje zadeve sklenilo sporazum s Prostovoljci Združenih narodov (United Nations Volunteers - UNV), ki omogoča napotitev prostovoljcev na predstavništva Združenih narodov in drugih organizacij v državah v razvoju. Prva slovenska prostovoljka v okviru tega programa je na Zelenortskih otokih eno leto delala v skupni pisarni organizacij UNDP – United Nations Development Programme, UNFPA – United Nation Population Fund in UNICEF – United Nations Children's Fund (okoljska enota).
Fundacija Rochus in Beatrice Mummert v sodelovanju s Fundacijo Robert Bosch vsako leto podeljuje štipendije za študij na področju ekonomije, inženirskih, naravoslovnih in turističnih ved novi generaciji bodočih top menedžerjev iz držav Srednje in Jugovzhodne Evrope. Gre za štipendijo za 2,5 letni magistrski študij na Univerzi v Kölnu, Nemški visoki šoli za šport ali na Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule (RWTH) v Aachenu.
V organizaciji Youth Time International Movement bo na otoku Rodos v Grčiji od 28.9.2013 do 1.10.2013 potekal Rhodes Youth Forum, ki je namenjen študentom, predavateljem in raziskovalcem.
Vabimo vas k sodelovanju v raziskavi "Eurostudent" o pogojih in načinu študija na vaši fakulteti, ki jo izvajajo v 30 državah po Evropi, pri nas pa za njeno izvedbo skrbita Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Študentska organizacija Slovenije, ki za vaše sodelovanje obljublja tudi nagrade.
Koper, 11. april 2013 - Včeraj popoldan je rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, imenoval izr. prof. dr. Ireno Lazar za dekanjo Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem (UP FHŠ) za mandatno obdobje štirih let. Na izredni seji Akademskega zbora 28. marca je dr. Lazar prejela največ glasov, večina senatorjev jo je na svoji redni seji Senata UP FHŠ z dne 4. aprila prav tako podprla in jo predlagala v imenovanje rektorju.
Koncern Kolektor iz Idrije v sklopu praznovanja svoje jubilejne 50-letnice delovanja kot »generator idej in inovacij« v letu 2013 prvič objavlja mednarodni nagradni natečaj za diplomante širom sveta.
Koper, 22. marec 2013 - Letošnja jubilejna, deseta obletnica ustanovitve Univerze na Primorskem UP), ki je bila v sodni register vpisana 17. marca 2003, je bila z današnjo slavnostno akademijo praznično zaokrožena. Naziv častnega doktorja UP je letos prejel ugledni profesor dr. Boštjan M. Zupančič, ki je bil tudi slavnostni govornik, častna senatorka UP pa je postala izr. prof. dr. Lidija Kompan. Podeljenih je bilo še trinajst priznanj - častna listina, zlate plakete, nagrade za znanstveno in pedagoško odličnost, priznanja "Srečko Kosovel" in "Univerze na Primorskem" za študente.
Koper, 18. marec 2013 - Teden Univerze na Primorskem se je slavnostno začel s promocijo doktorjev znanosti Univerze na Primorskem. Rektor prof. dr. Dragan Marušič je promoviral pet doktorandov, in sicer tri s Fakultete za humanistične študije in dva s Fakultete za management Univerze na Primorskem, skupno število vseh je do vključno današnjega dne 79.
Ob 10. obletnici ustanovitve in rojstva Univerze na Primorskem (UP) vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na številnih dogodkih, ki smo jih sooblikovali UP, članice UP ter ŠOUP in RADIO KOPER.
Koper, 17. marec 2013 – Pred desetimi leti je Državni zbor Republike Slovenije z Odlokom o ustanovitvi Univerze na Primorskem (Ur. l. RS 13/2003) 29. januarja 2003 ustanovil novo, tretjo državno univerzo. Prve pobude za ustanovitev UP sicer segajo v leto 1992, ko je bila pripravljena študija razvoja visokega šolstva v Slovenskem Primorju, leto kasneje pa je bilo podpisano prvo pismo o nameri za ustanovitev visokošolskega središča na Obali.
Nova Gorica, Koper, 14. marec 2013 - Včeraj so Primorske novice ter Radio in Televizija Koper Capodistria že šestnajsto leto zapored podelile nagrade najbolj prodornim gospodarstvenikom Primorske. Podeljeni sta bili tudi nagradi Primorski um, ki sta ju prejela: prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo Univerze na Primorskem izr. prof. dr. Štefko Miklavič, z novogoriške univerze pa dr. Mladen Franko.
torek, 12. marec 2013

Poletna šola srbske folklore

Univerza v Novem Sadu, Filozofska fakulteta, v sodelovanju z Zavičajnim muzejem v Knjaževcu (Srbija), organizira poletno šolo z naslovom Tradicionalna kultura Srbov, ki bo potekala od 8. do 20. julija 2013. Tema letošnje poletne šole je »Plants and Herbs in Serbian Folklore and Folk Literature«.
Po prvi izvedeni delavnici, ki sta jo organizirali UP in podjetje Adecco H.R., bo druga na vrsti že jutri. Gre za srečanje v okviru projekta Karierno načrtovanje in svetovanje, ki ga delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada.
Študentje Univerze na Primorskem imajo možnost sodelovati na 9. Južno-Ameriškem podjetniškem forumu - South American Business Forum (SABF), ki bo potekal od 9. do 11. avgusta 2013. Sodelujete lahko tako, da pošljete prispevek - esej na temo "Rethinking the Rules of the Game".
Vlada Republike Indije prek Indijskega sveta za kulturno sodelovanje (ICCR) v New Delhiju razpisuje dve štipendiji za slovenske študente v okviru Programov za kulturne izmenjave (CEP) za študijsko leto 2013/14.
Koper, 4. marec 2013 – Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) preko projekta Erasmus Student Network Primorska, v sodelovanju s tujimi študenti na izmenjavi, pripravlja nove poučne, okusne in zabavne aktivnosti. V poletnem semestru tekočega študijskega leta se ponovno pričenja niz mednarodnih večerov in večerov učenja tujih jezikov.
Šanghajski inštitut za zunanjo trgovino (SIFT) organizira poletno šolo, ki se bo odvijala v Šanghaju, na Kitajskem, od 14.7. do 13.8.2013. Temeljila bo na jeziku, poslu ter kulturi.
Koper, 20.2.2013 - V okviru projekta programa čezmejnega sodelovanja Slovenija - Italija 2007-2013 ENERGYViLLab je v sredo, 20.2.2013, na UP FAMNIT potekalo srečanje z Albertom Cayuela, direktorjem UBC Sustainability iz University of British Columbia (UBC), Kanada.
Koper, 18. februar 2013 – Začetek 2. semestra študijskega leta 2012/13 na Univerzi na Primorskem je bil namenjen pozdravu tujim študentom, ki so se pretežno v sklopu programov mednarodne mobilnosti Vseživljenjsko učenje - Erasmus in Ceepus odločili za študijsko izmenjavo na naši univerzi. Svoj študij bodo za obdobje enega semestra (predvidoma 4 - 5 mesecev) opravili na fakultetah UP. Študenti so prišli k nam iz različnih držav EU, Hrvaške in Turčije.
Koper, 14. februar 2013 – Univerza na Primorskem (UP) je skupaj z vlagatelji v Štipendijski sklad UP že 142 študentom omogočila možnost lažje zaposlitve po uspešno končanem študiju, vlagateljem pa ponudila odlične perspektivne kadre, ki so njihovo delovno okolje oplemenitili z novimi idejami in mladostnim zagonom. Letos, že petič zapored, je, kot nagrado in spodbudo za nadaljnje uspehe, štipendijo prejelo 39 najboljših študentk in študentov.
Koper, 11. februar 2013 – Fakultete Univerze na Primorskem (UP) bodo tudi letos na informativnih dnevih, ki bodo v petek, 15.2., in v soboto, 16.2.2013, dijakom postregle s podrobnimi informacijami o možnostih nadaljnjega šolanja. Tudi letos dijakom, ki prihajajo k nam iz drugih, bolj oddaljenih slovenskih krajev, ponujamo organizirani brezplačni avtobusni prevoz na Primorsko.
Koper, 7.2.2013 - V današnjem Uradnem listu je objavljen javni razpis Inovativna shema za sofinanciranje doktorskega študija za spodbujanje sodelovanja z gospodarstvom in reševanja aktualnih družbenih izzivov – generacija 2012 Univerze na Primorskem.
Ljubljana, 1.2. in 2.2.2013 - Univerza na Primorskem (UP) se včeraj in danes predstavlja na Informativi. To je največji slovenski sejem izobraževanja, zaposlovanja in štipendiranja, ki se ga udeležujejo vse univerze v Sloveniji, kakor tudi srednje šole, šole iz tujine, karierni centri, institucije, ki so povezane z izobraževanjem, vseživljenjskim učenjem, študentske organizacije, skratka vsi, ki so na nek način povezani z dodiplomskih študijem.
Naša partnerska univerza University of Applied Sciences Upper Austria ponuja možnost opravljanja prakse v njihovi mednarodni pisarni, in sicer 2 mesti. Več informacij v nadaljevanju in v pripetih dokumentih.
Koper, 23. januar 2013 - Rektor UP, prof. dr. Dragan Marušič, in prorektorica za mednarodno sodelovanje UP, izr. prof. dr. Tadeja Jere Lazanski, sta včeraj sprejela veleposlanico Turčije, nj. eksc. gospo Serro Kaleli.
Koper, 23. januar 2013 - Člani Senata, dekani in direktorji članic Univerze na Primorskem so na dan stavke javnega sektorja sprejeli naslednje stališče do stanja visokega šolstva v slovenskem prostoru.
Za 23. 1. 2013 je napovedana splošna stavka javnega sektorja, kateri se pridružujejo tudi Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem in Univerza v Ljubljani. V zvezi s tem Visokošolski sindikat Slovenije podaja nekaj informacij in napotkov. Zbor delavcev bo v prostorih UP Fakultete za management na Trgu Brolo (predavalnica IB7, nad trgovino Mercator na Titovem trgu). Na nekaterih fakultetah bodo dopoldan, večinoma ob 10.00 uri, organizirani akademski zbori, zbori delavcev in podobno, odločitev o tem je prepuščena posameznim fakultetam oz. njihovim organom. Protestni shod bo v Kopru potekal na Titovem trgu med 12.05 in 13.00 uro.
Univerza na Primorskem objavlja Javni poziv za predlaganje člana Upravnega odbora Univerze na Primorskem, ki šteje 9 članov (tri predstavnike ustanovitelja, štiri predstavnike univerze, enega predstavnika študentov in enega predstavnika delodajalcev).
Univerza na Primorskem, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru in Univerza v Novi Gorici organiziramo posvet z naslovom »Vloga kariernih centrov v visokem šolstvu za uspešen vstop diplomantov na trg dela«, ki bo v sredo, 16. januarja 2013, od 9.00 do 14.00 ure v Zbornični dvorani Rektorata Univerze v Ljubljani, Kongresni trg 12 (1. nadstropje).