ENG
 

Ljubljana, Koper, 23. januar 2019 - Včeraj je dr. Edvard Kobal, direktor Slovenske znanstvene fundacije (SZF), v Prešernovi dvorani Slovenske akademije znanosti in umetnosti posameznikom in skupinam, ki so bili v preteklem letu najbolj odmevni pri promoviranju znanosti, podelil priznanja Prometej znanosti in najvišji naziv Komunikator znanosti. Za leto 2018 so priznanje Prometej znanosti z Univerze na Primorskem prejeli dekan UP Fakultete za vede o zdravju izr. prof. dr. Nejc Šarabon (posamično) in študenti UP Fakultete za humanistične študije z mentoricama doc. dr. Vladko Tucovič Sturman in doc. dr. Jano Volk ter lektorico Mojco Maljevac iz Radia Koper za skupen projekt »Kotiček za jeziček«. Med finaliste izbora za Komunikatorja znanosti za leto 2018 pa sta se uvrstila tudi doc. dr. Aksinja Kermauner z UP Pedagoške fakultete in prof. dr. Borut Likar z UP Fakultete za management.

ponedeljek, 21. januar 2019

UP FM| Zagovor doktorske disertacije

Doktorsko disertacijo bo zagovarjala študentka doktorskega študijskega programa 3. stopnje Managementa Fakultete za management Univerze na Primorskem (UP FM) mag Mateja Vadnjal.Podrobnosti v nadaljevanju.

ponedeljek, 21. januar 2019

UP FAMNIT | Zagovor doktorske disertacije

Doktorsko disertacijo bo zagovarjala študentka doktorskega študijskega programa 3. stopnje Matematične znanosti Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem (UP FAMNIT) Alejandra Ramos Rivera. Podrobnosti v nadaljevanju.

Izola, 18. januar 2019 - Na prihajajočih informativnih dneh se Fakulteta za vede o zdravju Univerze na Primorskem (UP FVZ) kot prva v Sloveniji predstavlja z univerzitetnim študijskim programom Fizioterapija, ki študentom omogoča boljše predizhodišče za nadaljevanje tega študija. Doslej je bilo namreč v Sloveniji možno obiskovati le visokošolski študijski program Fizioterapije.

Doktorsko disertacijo bo zagovarjala študentka doktorskega študijskega programa 3. stopnje Zgodnje učenje Pedagoške Fakultete Univerze na Primorskem (UP PEF) Mateja Maljevac. Podrobnosti v nadaljevanju.

V nadaljevanju objavljamo odgovore, ki smo jih danes 14. 1. 2019, ob 14.29 uri posredovali novinarki Dnevnika, Ranki Ivelja, na osnovi vprašanj, postavljenih v petek, 11. januarja 2019, ob 12.14 uri v e-obliki. Novinarka je isti dan poslala še eno e-sporočilo, s katerim je prosila, da ji pod NUJNO takoj odgovorimo. Ko smo novinarko prek sms sporočila obvestili, da bomo odgovore posredovali v ponedeljek, 14. 1. 2019, nam je odgovorila, da se boji, da bo članek v ponedeljek že objavljen. Ob tem izpostavljamo, da je zakonski rok v 6. alineji 45. člena Zakona za medije jasen: (6) Organi morajo medijem poslati odgovor na vprašanje najpozneje v sedmih delovnih dnevih od prejema vprašanja v pisni obliki. Na prošnjo, da v prispevek vključi tudi naše odgovore, je novinarka odpisala, da je to odvisno od urednikov (urednik Dnevnika je Miran Lesjak, op.a.). Danes smo, kot smo obljubili, odgovore tudi poslali. V nadaljevanju jih objavljamo v celoti, kakor tudi članek, ki ga je objavil Dnevnik (brez našega odziva) in ki so ga povzeli še na Slovenski tiskovni agenciji, spletnem portalu MMC RTV SLO, spletni portal Primorskih novic in Radio City - vsi brez našega odziva, z izjemo Slovenske tiskovne agencije ki je povzeto novico dopolnila.