ENG
 

Nova Gorica, Koper, 26. april 2019 - Na današnji seji Rektorski konferenci Republike Slovenije (RK RS), ki je potekala na Univerzi v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri, so rektorji novogoriške, mariborske, ljubljanske in primorske univerze med drugim obravnavali zahtevo za dvig plačila raziskovalnega dela glede na spremembe plačne zakonodaje, nadaljnje financiranje kariernih centrov, težavo 15-odstotnega sofinanciranja evropskih projektov in objavljanje v odprtih / odprtodostopnih znanstvenih revijah (open access journals).

torek, 16. april 2019

UP FHŠ: Pestri Dnevi humanistike so se zaključili s slavnostno podelitvijo diplom in nagrad

Bartolove nagrade so letos prejeli izr. prof. dr. Miha Koderman, prof. dr. Aleksander Panjek, študentka Nina Bokalič in Romana Kačič iz Zavoda Abakkum

Koper, 15. april 2019 - V okviru Dnevov humanistike, ki so potekali v prejšnjem tednu, sta na slavnostni podelitvi diplom in nagrad Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem prorektorica za študijske zadeve Univerze na Primorskem izr. prof. Sonja Rutar in dekanja fakultete prof. dr. Irena Lazar podelili diplome diplomantom 1. in 2. stopnje. Bartolovo nagrado visokošolskemu učitelju za izjemne pedagoške dosežke je letos prejel izr. prof. Miha Koderman z Oddelka za geografijo.

torek, 9. april 2019

InnoRenew CoE | Novi projekti v Izoli

InnoRenew CoE uspešno na poti uresničevanja novih raziskovalno-infrastrukturnih projektov

Koper, 9. april 2019 – V preteklih mesecih so delo na raziskovalnem inštitutu InnoRenew CoE posebej zaznamovale dejavnosti, povezane z gradnjo dveh novih stavb, ki bosta v Izoli, natančneje, v Livadah. Stavbi ne bosta samo nov dom za zaposlene na inštitutu, ampak tudi pomembna pridobitev tako za lokalno okolje kot za državo. Poleg tega pa so na inštitutu pred kratkim za program aktivnega staranja v Domu upokojencev Izola – Casa del pensionato Isola v sodelovanju s partnerji pridobili nekaj manj kot 4 milijone evrov novih evropskih sredstev.

Univerza na Primorskem je na podlagi 40. člena Zakona o visokem šolstvu RS, Pravilnika o razpisu za vpis in izvedbi vpisa v visokem šolstvu in pridobljenega soglasja Vlade RS v četrtek,  28. marca 2019, objavila razpis za vpis v magistrske študijske programe 2. stopnje in doktorske študijske programe 3. stopnje v študijskem letu 2019/2020. Skupaj je na voljo 1.526 prostih mest za vpis v prve letnike za slovenske državljane in tujce iz EU ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav nečlanic EU, od tega 1.374 mest na drugi stopnji, 152 mest pa je razpisanih na 3. stopnji.

sreda, 3. april 2019

"International Week of UP 2019"

Bliža se Mednarodni teden UP 2019

The University of Primorska welcomes administrative and teaching staff from the Erasmus+ partner universities during the International Week 2019 of the University of Primorska” that will take place from 13 to 17 May 2019.

Doktorsko disertacijo bo zagovarjal študent doktorskega študijskega programa 3. stopnje Inovativni turizem Fakultete za turistične študije- Turistica (UP FTŠ Turistica) Iztok Bončina. Podrobnosti v nadaljevanju.