ENG
 

Doktorsko disertacijo bo zagovarjal študent doktorskega študijskega programa 3. stopnje Managementa Fakultete za management Univerze na Primorskem (UP FM) Predrag Ljubotina. Podrobnosti v nadaljevanju.

Doktorsko disertacijo bo zagovarjal študent doktorskega študijskega programa 3. stopnje Zgodovina Evrope in Sredozemlja Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem (UP FHŠ) Miha Markelj. Podrobnosti v nadaljevanju.

četrtek, 23. maj 2019

Prof. dr. Klavdija Kutnar bo četrta rektorica Univerze na Primorskem

Rezultate volitev mora potrditi še Senat univerze

Koper, 23. maja 2019 - V ponedeljek, 20. maja, in danes, 23. maja, so na Univerzi na Primorskem potekale predčasne oziroma redne volitve za rektorja Univerze na Primorskem. Volilni odbori, ki so jih sestavljali predstavniki iz vrst zaposlenih in študentov, so po zaprtju treh volišč prešteli oddane glasove. Predsednik volilne komisije, izredni profesor dr. Mihael Perman, je predstavil rezultate: »Volilna udeležba je bila različna po skupinah:  med visokošolskimi učitelji 63-odstotna, med zaposlenimi 67-odstotna, med študenti pa enoodstotna. Za kandidatko prof. dr. Klavdijo Kutnar je oddalo svoje glasove 371 volilnih upravičencev.  Ker je bila edina kandidatka, ima s tem večino in je zmagala na volitvah za rektorico Univerze na Primorskem. Rezultate mora potrditi še Senat univerze.«  

Doktorsko disertacijo bo zagovarjal študent doktorskega študijskega programa 3. stopnje Matematične znanosti Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem (UP FAMNIT) Safet Panjić. Podrobnosti v nadaljevanju.

ponedeljek, 20. maj 2019

Uspešno zaključen Mednarodni teden Univerze na Primorskem

Udeleženci, ki so obiskali Univerzo na Primorskem, so navdušeni

Koper, 20. maj 2019 - Letos se je že sedmič zapored odvil Mednarodni teden Univerze na Primorskem. Organizirali so ga sodelavci Sektorja za izobraževalno in mednarodno dejavnost ter kakovost v sodelovanju s predstavniki članic, ki pokrivajo področje mednarodne dejavnosti. 

Koper, 20. maj 2019 - Danes obeležujemo drugi svetovni dan čebel. Decembra 2017 je Generalna skupščina Združenih narodov v New Yorku na pobudo Slovenije ta dan potrdila za svetovni dan čebel. Da se svetovni dan obeležuje v maju, je Slovenija predlagala zato, ker so čebele na severni polobli najdejavnejše in se začnejo razmnoževati in je potreba po opraševanju največja, na južni polobli pa je jesen in čas za shranjevanje čebeljega pridelka.

Kaj je InnoRenew Izola? Kdo vse sodeluje v tem, do sedaj največjem evropskem projektu v Sloveniji, ki ga koordinira Univerza na Primorskem? Kaj ta projekt, vreden 45 mio EUR, prinaša Izoli in celotni Sloveniji?

Koper, 16. maj 2019 - Po včerajšnjem slovesnem odprtju Centra za biemoderne študije, ki bo deloval v sklopu Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem, je danes na UP potekala okrogla miza. 

Koper, 15. maj 2019 - Danes se je v okviru seje Senata Univerze na Primorskem zaposlenim in študentom na Fakulteti za humanistične študije predstavila kandidatka za rektorico UP za mandatno obdobje 2019 - 2023, prof. dr. Klavdija Kutnar, ki je sedaj dekanja na UP FAMNIT. 

ponedeljek, 13. maj 2019

Začel se je 7. IW!

Začel se je 7. mednarodni teden Univerze na Primorskem – International Week of the University of Primorska 2019!

Danes, 13. maja 2019, smo pozdravili 25 udeležencev 7. mednarodnega tedna Univerze na Primorskem. Uvodoma smo jim predstavili našo univerzo in okolje, prorektor za internacionalizacijo izr. prof. dr. Boris Kavur in prorektorica za študijske zadeve izr. prof. dr. Sonja Rutar pa sta jima predstavila značilnosti našega visokošolskega sistema, nacionalnega in širšega okolja.

V petek, 10. maja 2019, so se na Univerzi na Reki ponovno srečali slovenski in hrvaški matematiki. Raziskovalci Centra za kriptografijo UP FAMNIT so se namreč udeležili bilateralne delavnice z naslovom »Designs, codes, graphs and cryptography - an interdisciplinary approach in analysis of certain discrete structures«. Glavni namen delavnice je bil najti povezave med Boolovimi funkcijami, s katerimi se ukvarjajo naši raziskovalci, in teorijo kod, ki jo raziskujejo matematiki z Reke.

Izola, 10. maj 2019 – Na današnji novinarski konferenci je župan Danilo Markočič s sogovorniki predstavil prizadevanja Občine Izola, da bi na območju Livad umestili program raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE (raziskovalni inštitut), ki raziskuje uporabo obnovljivih virov in zdravo bivanjsko okolje. Projekt je bil konec leta 2016 na razpisu izbran kot zmagovalni in edini iz Slovenije med 169 mednarodnimi prijavami, njegova uresničitev pa je tako lokalnega kot nacionalnega pomena. Objekt bi na podlagi že pridobljenega gradbenega dovoljenja lahko zaživel v dveh letih od sklenitve pogodbe z izvajalcem del, ki ga bo raziskovalni inštitut z javnim razpisom izbral v prvi polovici leta.

V tednu od 13. do 17. maja 2019 bomo v okviru 7. mednarodnega tedna Univerze na Primorskem gostili sodelavce s partnerskih univerz. Strokovni sodelavci iz 11 držav bodo predstavili svoje matične univerze ter s sodelovanjem na delavnicah in drugih organiziranih aktivnostih izmenjevali izkušnje in znanje, gostujoči visokošolski učitelji pa bodo predavali našim študentom. V pričakovanju udeležencev mednarodnega tedna se veselimo skupnih aktivnosti in sodelovanja.
 

torek, 7. maj 2019

Vas zanima podiplomski študij?

Obiščite naše fakultete na informativnih dneh

Po objavi razpisa za vpis v magistrske študijske programe 2. stopnje in doktorske študijske programe 3. stopnje v študijskem letu 2019/2020, bodo fakultete Univerze na Primorskem v maju, juniju, avgustu in septembru izvedle informativne dneve za vse, ki bi radi nadaljevali svoj študij. Razpisanih je 1.526 prostih mest za vpis v prve letnike za slovenske državljane in tujce iz EU ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav nečlanic EU, od tega 1.374 mest na drugi stopnji, 152 mest pa je razpisanih na 3. stopnji.

Doktorsko disertacijo bo zagovarjal študent doktorskega študijskega programa 3. stopnje Managementa Fakultete za management Univerze na Primorskem (UP FM) mag. Damijan Kreslin. Podrobnosti v nadaljevanju.