ENG
 

Revija Ars Mathematica Contemporanea – AMC je zabeležila še en izjemen uspeh: portal SCImago Journal & Country Rank je vsa štiri področja, ki jih pokriva revija, ovrednotil z oceno Q1, kar je najvišja ocena, ki jo pridobi le četrtina najboljših znanstvenih revij. Odlična ocena je pomemben dosežek za vso slovensko znanost, saj se AMC že peto leto zapored ponaša z naslovom najbolj prestižne znanstvene revije, ki izhaja v Sloveniji. Ob tem se je AMC med skoraj 32.000 ocenjenimi revijami uvrstila med 11 odstotkov najboljših znanstvenih revij na svetu!

Koper, 19. junij 2019 – Člani Senata Univerze na Primorskem (UP) so se danes na svoji 42. redni seji seznanili s Poročilom o izidu rednih volitev rektorja UP (objava na poročilo), ki ga je izdelala volilna komisija. Skladno  z ugotovitvijo, da je prof. dr. Klavdija Kutnar v prvem krogu predčasnih in rednih volitev prejela ustrezno podporo oziroma 100-odstotne veljavne točke, so senatorji soglasno sprejeli sklep o njenem imenovanju v novo rektorico UP. Dr. Kutnarjeva bo funkcijo nastopila po inavguraciji in predaji rektorskih časti ter dolžnosti novembra letos.

Koper, 17. junij 2019 - Danes je Sektor za izobraževalno in mednarodno dejavnost ter kakovost UP izvedel srečanje za študente UP, ki so bili v okviru razpisa programa mednarodne mobilnosti Erasmus+ izbrani za mobilnost za namen izmenjave za študij ali praktično usposabljanje za študijsko leto 2019/20.

Koper, 12. junij 2019 - Štipendijski sklad Univerze na Primorskem je v tem tednu razpisal poziv za vse, ki bi želeli pridobiti štipendijo. Izbrani štipendisti bodo denarna sredstva prejeli v novem študijskem letu 2019/2020. Osnovni pogoj za pridobitev štipendije je vpis v 1., 2. ali 3. stopnjo študija na UP v prihodnjem študijskem letu.  

V ponedeljek, 10. junija, je Univerza na Primorskem v sodelovanju s primorsko sekcijo Društva za odnose z javnostmi PR05 in Akademijo za poslovni protokol gostila alfo in omego protokola v Republiki Sloveniji, ki si je v osemnajstletni karieri v vlogi šefinje protokola Republike Slovenije ustvarila priznano ime in uspešno blagovno znamko. Ksenija Benedetti, sicer tudi predavateljica na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, je v dveurnem predavanju o organizaciji dogodkov udeležence vidno navdušila, saj vprašanj ni in ni bilo konec. 

Univerza na Primorskem je v torek, 4. 6. 2019, prejela pomembno priznanje: na mednarodnem primerjanju univerz U-Multirank 2019 si je pridobila naslov Global Top 25 performers na področju mednarodne usmerjenosti študijskih programov. Priznanje so zagotovila študijska in raziskovalna področja UP FAMNIT – to so: matematika, računalništvo in informatika ter biologija. Večdimenzionalno lestvico U-Multirank finančno podpira Evropska Komisija z namenom merjenja uspešnosti univerz na različnih področjih – od kakovosti poučevanja in učenja ter rezultatov raziskovalne dejavnosti vse do mednarodne usmerjenosti, uspešnosti pri prenosu znanja in prispevku k regionalnemu razvoju. Omenjeni dosežek tako omogoča univerzi uporabo prejetih znakov kakovosti »U-Multirank International Orientation«, s pomočjo katerih je ustanova še bolj prepoznavna, predvsem na mednarodnem področju.

Ljubljana, Koper, 5. junij - Včeraj  so v prostorih Inštituta za celulozo in papir v Ljubljani slovesno odprli posodobljen center za karakterizacijo in funkcionalizacijo vlakninskih materialov. Dogodka ob zaključeni investiciji v specializirano raziskovalno infrastrukturo za celostno preučevanje vlakninskih materialov sta se udeležila tudi minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in generalni direktor Direktorata za znanost dr. Tomaž Boh. 

Doktorsko disertacijo bo zagovarjala študentka doktorskega študijskega programa 3. stopnje Zgodnje učenje Pedagoške Fakultete Univerze na Primorskem (UP PEF) Gea Vlaketić. Podrobnosti v nadaljevanju.

Koper, 3. junij 2019 - Obveščamo vas, da se bližajo volitve članov v Upravni odbor Univerze na Primorskem. Predčasne bodo potekale v petek, 7. junija, od 9. do 12. ure, redne pa bodo v sredo, 12. junija, med 9. in 16. uro.