ENG
 

Koper, 15. februar 2019 - Danes in jutri v Sloveniji potekajo informativni dnevi v srednjih šolah in na univerzah. Fakultete Univerze na Primorskem so danes za dijake organizirale predstavitve v dveh terminih, ob 10. in ob 15. uri, jutri pa bodo lahko vsi zainteresirani kandidati za vpis v dodiplomske študijske programe na UP podrobne informacije pridobili v jutranjem terminu ob 10. uri. V Kopru smo se razveselili tudi obiska ministra za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Jerneja Pikala, ki je z nami delil spomine, ko se je tudi sam vpisoval na izbrano fakulteto. Njegovo izjavo, nagovor rektorja naše univerze in zbrane vtise dijakov in predstavnikov fakultet si lahko ogledate v video prispevku, ki ga je pripravila ekipa Službe za podobo UP in je objavljen v nadaljevanju. 

Na naših fakultetah je bilo danes živahno, saj so predavalnice, polne dijakov, pokale po šivih. V Koper se je z brezplačnim avtobusnim prevozom pripeljalo nekaj čez 100 srednješolcev iz oddaljenih slovenskih krajev, vseh dijakov na informativnih dnevih UP v Kopru, Izoli in Portorožu pa je bilo po oceni organizatorjev samo danes čez tisoč, jutri pa se bo ta številka najverjetneje podvojila. 

Na organiziranih srečanjih so dijake nagovorili dekani, profesorji in predstavniki fakultet, ki so jim podrobneje predstavili vsebino izbranih študijskih programov ter možnosti nadaljnjega študija ali zaposlitve po zaključenem dodiplomskem študiju. Dijaki so si tudi ogledali prostore izbrane fakultete. Na Titovem trgu v Kopru je bila postavljena INFO TOČKA, na kateri so predstavniki univerze usmerjali dijake in jim nudili potrebne informacije (o lokacijah fakultet, Študentskih domov, knjižnic, o zbirnih mestih študentov in še in še). Z nami je bila agencija M-servis, kjer so dijaki pridobili uporabne informacije o možnostih honorarnih zaposlitev v času študija. 

V sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem in Študentskim svetom Univerze na Primorskem so fakultete dijakom ponudile še uporabne informacije o obštudijskih dejavnostih na Obali, spoznali pa so tudi sodelujoče institucije, društva in predstavnike lokalnega okolja, ki jim bodo v času študija pri nas s posebnimi ponudbami olajšali bivanje (prehrana s študentskimi boni, ugodnosti ipd.). V Kariernem centru Univerze na Primorskem so dijakom svetovali pri izbiri študija, kdor pa centra ni uspel obiskati, lahko na spletni strani izpolni Vprašalnik osebnega in kariernega razvoja (V-OPR), ki je dostopen na povezavi: https://kariernicenter.upr.si/si/karierno-svetovanje/mois4/karierno-osebnostni-vprasalnik. Po izpolnitvi vprašalnika se lahko na e-naslov: kariernicenter@upr.si zainteresirani prijavijo na individualno karierno svetovanje (lahko tudi preko Skype!). Prejeli bodo povratno informacijo glede rezultatov ter se pogovorili o nadaljnjih kariernih možnostih.