ENG
 
ponedeljek, 14. oktober 2019

Erasmus dnevi privabili študente

V okviru evropske akcije #ErasmusDays 2019 je Univerza na Primorskem v četrtek, 10. oktobra 2019, organizirala dogodek za promocijo pozitivnih učinkov programa Erasmus+ in ozaveščanje študentov o pomenu mednarodne mobilnosti. Pozitivne izkušnje so z nami delili študenti, ki so se že udeležili Erasmus+ mobilnosti v tujini, gostili pa smo tudi študenta s Finske, ki si je za študijsko mobilnost izbral našo univerzo.

Prorektor za internacionalizacijo izr. prof. dr. Boris Kavur je poudaril pomen kakovostne priprave na mobilnost in osvojitve novih kompetenc na mobilnosti. 

Tatjana Mikelić Goja, vodja Sektorja za izobraževalno in mednarodno dejavnost ter kakovost, ki je srečanje organiziral, je povedala: "Dogodek je bil namenjen študentom, ki si želijo na izmenjavo. Zato smo v program vključili tudi našega študenta, ki je trenutno na Finskem in nam je iz prve roke predstavil, kje je nastanjen, kako se prehranjuje, kakšen izobraževalni sistem je na Finskem, na drugi strani pa smo med udeleženci srečanja imeli študenta s Finske, ki zaključuje svojo izmenjavo na UP Fakulteti za turistične študije Turistici, a ga je Slovenija tako očarala, da je tu ostal in nadaljuje s pisanjem diplome pri nas."

Na Univerzi na Primorskem se v izmenjavo vključuje v povprečju 100 študentov letno (outgoing), na našo univerzo pa pride na leto med 130-140 študenti z vseh koncev sveta. Mikelić Goja vsem študentom, ki se odločajo za izmenjavo, svetuje: "Ker se mobilnost začne doma, vas prijazno vabi strokovno osebje tako centralne mednarodne pisarne, kot tudi sodelavci na fakultetah, da si pred odhodom na mobilnost pridobite vse potrebne informacije." 

Za dodatno vzpodbudo bo Univerza na Primorskem letos prvič razpisala nagradni natečaj za najboljši Erasmus+ prispevek. UP želi z natečajem motivirati študente, ki so se oziroma se bodo v študijskem letu 2019/2020 udeležili Erasmus+ mobilnosti z namenom študija in/ali praktičnega usposabljanja v tujini, da bi s prispevkom predstavili svojo izkušnjo mobilnosti in s tem spodbudili študente UP k udeležbi na Erasmus+ mobilnosti ter promovirali in širili učinke Erasmus+ programa. Več bomo objavili v kratkem na naših spletnih straneh. Sledite nam!

Glej tudi: https://www.upr.si/sl/medijski-center/novosti-in-obvestila/erasmus-dnevi-2019--erasmusdays-2019

Prisluhnite pogovoru, ki ga je o Erasmus dnevih na Univerzi na Primorskem posnela Damira Omerčević, voditeljica oddaje Bla Bla. Dijaško-študentska oddaja, ki obravnava aktualne teme s področja srednjega in visokega šolstva, je na sporedu vsak petek od 18. ure dalje na Radiu Koper Capodistria. Pogovor je na voljo prek povezave: https://4d.rtvslo.si/arhiv/radio-bla-bla/174643790 v petkovi oddaji Bla bla z dne 11. 10. 2019, od 31'22'' dalje.

Fotografije: Mirella Baruca