ENG
 

Danes, 14. 2. 2019, in jutri, 15. 2. 2019, potekajo na Univerzi na Primorskem orientacijski dnevi "Orientation days 2019" za Erasmus študente iz tujine. Prorektorica doc. dr. Sonja Rutar in prorektor izr. prof. dr. Boris Kavur sta prvim 30 izrekla dobrodošlico, preostalih 30 pa še pričakujemo v naslednjih dneh. Študentje k nam prihajajo iz Belgije, Češke, Črne Gore, Finske, Francije, Hrvaške, Italije, Kazahstana, Litve, Madžarske, Mehike, Nemčije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugalske, Slovaške, Srbije, Španije in Turčije.

Po predstavitvi Slovenije in Univerze na Primorskem so jim koordinatorji mobilnosti, predstavniki ŠOUP-a in študenti tutorji pomagali pri izpolnjevanju dokumentacije za potrebe bivanja in prehrane v novem okolju. Zatem so okušali primorske kulinarične dobrote in specialitete, ki so jih študenti prinesli iz svojih matičnih držav. Sledil je organiziran ogled Kopra. Verjamemo, da so po mestnih ulicah že lahko uporabili kakšno slovensko besedo, ki so se je naučili v okviru kratkega tečaja slovenskega jezika v izvedbi Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem. 

Vabljeni k ogledu video prispevka, ki sta ga pripravila Anja Curk Repič in Damjan Muhič iz Službe za podobo UP. 

Today begin the Orientation days 2019 on University of Primorska for Erasmus students from 20 countries from all over the world. They enjoy their 1st lesson of Slovene language...

Fotografije in video: Mirella Baruca