ENG
 

Brdo pri Kranju, Koper, 30. januar 2018 – Včeraj je ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič sprejela prek tristo učenk in učencev, dijakinj in dijakov, študentk in študentov, ki so na mednarodnih tekmovanjih iz znanj v minulem letu dosegli vidne rezultate. 

Sprejem, ki so se ga udeležili tudi mentorji in mentorice uspešnih posameznikov, je potekal v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Z Univerze na Primorskem je bilo na sprejem povabljenih 18 študentk in študentov, ki so v letu 2017 prejeli prestižna priznanja in nagrade s področja informatike, matematike, biologije in ekologije, književnosti in s področja turizma: Leo Gombač, Marko Palangetić, Roman Solodukhin, Oliver Glavina, Valentin Sojar, Patrik Kocjančič, Peter Kozlovič, Nina Omejc, Vladan Jovičić, Filip Matjaž, Arianna Božič, Lara Eler, Gaia Kavalič, Ines Haupt, Leda Petra Pitamič, Arber Avdullahu, Valentina Racman in dr. Irina Moira Cavaion. 

V svojem nagovoru je ministrica izpostavila, da so mladi s svojimi uspehi ambasadorji naše države v svetu. »Znanje ne le šteje, ampak tudi gradi svet,« je poudarila dr. Makovec Brenčičeva in dodala: »Prav je, da pridobljeno znanje tudi delimo. Hvala, ker s svojim znanjem gradite posebne vrednote, ki so vzgled vsem nam. Posebna zahvala gre tudi mentoricam in mentorjem, brez katerih tovrstnih rezultatov ne bi bilo.«

 

Zbrane je s posebnim sporočilom nagovoril tudi Rok Terkaj.

Izvirna novica: Tristo izjemnih mladih na sprejemu ministrice
Fotografije: MIZŠ