ENG
 

Koper, 8. junij 2018 – Konec preteklega tedna so Študentski domovi Univerze na Primorskem (UP ŠD) objavili Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za prihodnje študijsko leto 2018/2019. Na Primorskem so razpisane kapacitete v štirih mestih: Kopru, Izoli, Portorožu in Novi Gorici. Skupaj je na voljo 1.404 prostih mest, od tega 635 mest za študente, ki se na novo prijavljajo za sprejem, ter 769 mest za študente, ki svoje bivanje podaljšujejo v novo študijsko leto.

Rok, ki pa ga kandidati za sprejem subvencioniranega bivanja ne smejo zamuditi, je 16. avgust 2018. Prošnjo za sprejem subvencioniranega bivanja morajo oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ (http://portal.evs.gov.si/bivanje/). Vsak kandidat lahko odda samo eno prošnjo.

Rok za oddajo prošenj za podaljšanje bivanja je prav tako 16. avgust 2018. Prošnjo za podaljšanje bivanja vložijo študenti, ki so v študijskem letu 2017/18 bivali v javnih ali zasebnih študentskih domovih, dijaških domovih ali pri zasebnikih s subvencijo in se niso izselili iz javnih ali zasebnih študentskih domov oziroma dijaških domov in niso prekinili nastanitvene pogodbe za bivanje pri zasebnikih. Prošnjo za podaljšanje bivanja študent odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ (http://portal.evs.gov.si/bivanje/). Tudi v tem primeru lahko vsak študent odda samo eno prošnjo.

O načinih oddaje vloge, njenih obveznih prilogah in o zahtevanih pogojih, ki jih morajo kandidati, ki se prijavljajo, upoštevati, je podrobno navedeno v razpisu, ki je objavljen na spletni strani UP ŠD.

Aktivnosti Visokošolskega središča v Kopru, ki skrbi za nastanitev študentov treh slovenskih univerz: Univerze na Primorskem (UP), Univerze v Ljubljani (UL) in Univerze v Novi Gorici (UNG), izvaja članica Univerze na Primorskem, UP Študentski domovi. Navkljub letošnji pridobitvi, aprila je univerza od Luke Koper d. d. odkupila Dom v Prisojah, pa so lastne zmogljivosti UP v primerjavi z UL in UM izjemno nizke. Svojim študentom lahko ponudi 386 postelj, čeravno vsako leto sprejme po skoraj 1.300 vlog. Razlika (914 postelj) je pokrita z nameščanjem študentov v dijaško študentskih domovih, zasebnih študentskih domovih in oddajanjem namestitev pri zasebnikih.

V mesecu juniju 2018 bo izšel tudi Razpis za zasebnike za najem bivalnih zmogljivosti, namenjenih študentkam in študentom za bivanje na Primorskem. Sklenili bomo tripartitne pogodbe za najem največ 600 ležišč, od tega 290 za novince in 310 za študente, ki svoje bivanje podaljšujejo.

Kje in koliko namestitev je na voljo?

Visokošolsko središče v Kopru je razpisalo skupaj 1.404 ležišča, od tega 635 za sprejem in 769 za podaljšanje bivanja.

Več informacij:

Zaposleni v pisarni Študentskih domov Univerze na Primorskem so na voljo v času uradnih ur, in sicer: vsak delovnik od 8.00 do 16.00 ure. Svoja vprašanja lahko kandidati pošljejo tudi na e-naslov: dubravka.razman@upr.si

Kontakt:

Visokošolsko središče v Kopru
Univerza na Primorskem
Študentski domovi
Pisarna za študentske domove
Ankaranska cesta 7, 6000 Koper
tel.: 05 6117 507
e-pošta: info@sd.upr.si