ENG
 

V ponedeljek, 10. junija, je Univerza na Primorskem v sodelovanju s primorsko sekcijo Društva za odnose z javnostmi PR05 in Akademijo za poslovni protokol gostila alfo in omego protokola v Republiki Sloveniji, ki si je v osemnajstletni karieri v vlogi šefinje protokola Republike Slovenije ustvarila priznano ime in uspešno blagovno znamko. Ksenija Benedetti, sicer tudi predavateljica na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, je v dveurnem predavanju o organizaciji dogodkov udeležence vidno navdušila, saj vprašanj ni in ni bilo konec. 

Organizacija dogodkov je pogosto v domeni tistih, ki pokrivajo področje odnosov z javnostmi, zato je bilo predavanje odlična izbira. Zaradi svojih dolgoletnih in bogatih izkušenj je Benedettijeva vrhunska poznavalka poslovnega protokola, katerega obvladovanje v številnih primerih poslovanja in delovanja v dejanskem življenju izraža profesionalnost, zanesljivost, kredibilnost in kompetentnost. Uspešno načrtovanje dogodkov in poznavanje protokolarnih pravil ter pravil primernega in učinkovitega komuniciranja so ključ do osebne odličnosti, predvsem pa velika moč tistih, ki se s tem ukvarjajo. Tovrstna predavanja so tako primerna za vse, ki v poslovnih stikih na različne načine nastopajo v imenu podjetja oziroma institucije.

Med 45 udeleženci je bilo veliko zaposlenih z univerze, ki pokrivajo področje komuniciranja. Zanimivim anekdotam, ki jih v pripovedovanju predavateljice ni manjkalo, so se prisotni iz srca nasmejali, prijetno druženje pa zaključili z željo po vnovičnem srečanju, saj sta dve uri minili prehitro. Tudi pri organizaciji naslednjega, s prav tako izredno zanimivo in uporabno vsebino, bo univerza sodelovala. O čem bo tekla beseda septembra, boste izvedeli kmalu ...

Do takrat želimo zabavne počitnice in prijeten oddih!

Fotografije: Mirella Baruca