ENG
 

Koper, 3. junij 2016 - Pretekli teden Konfucijeva učilnica Koper udeležila letošnjega Primorskega sejma (26.5. - 29. 5. 2016, Arena Bonifika, Koper), kjer so zaposleni predstavili dejavnosti, ki jih izvajajo. Za obiskovalce so pripravili tudi niz delavnic in ogledov dokumentarnih filmov, ki so vedoželjnim predstavili različne vidike bogate kitajske kulture. Obiskovalci so bili vseh starosti, njihov odziv pa pozitiven.

Delavnice so zajemale kaligrafijo, izdelovanje zgibank, lampijonov in barvanje mask iz pekinške opere. Še posebej veliko zanimanja so obiskovalci pokazali za kaligrafijo, kjer so se poleg samega pisanja najrazličnejših pismenk naučili tudi nekaj osnov kitajskega jezika (na primer štetje do deset). Otroci so bili navdušeni nad barvanjem mask, saj so lahko s kombiniranjem najrazličnejših barv izživeli svojo ustvarjalnost.

V štirih dneh je zaposlenim uspelo predstaviti delovanje Konfucijeve učilnice Koper ter obiskovalce seznaniti z značilnostmi kitajske kulture in Poletno šolo kitajskega jezika in kulture, ki bo potekala od nedelje, 26. 6. do sobote, 2. 7. 2016 na Debelem rtiču: http://www.kuk.upr.si/dogodki/poletna-sola-kitajskega-jezika-in-kulture.

       

Dobrodošli! Huanying! 欢迎