ENG
 

Univerza na Primorskem organizira niz predavanj o Ajurvedi, ki jih bo izvedel gostujoči izredni profesor iz Indije,
dr. Anand Vijay Kalaskar.

Na predzadnjem srečanju, ki bo potekalo na
Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem v učilnici Levant 1 (Titov trg 5, Koper),
bo gostujoči profesor dr. Kalaskar predstavil

»Koncept vjajama/vadbe v ajurvedi«.

 

Pričakujemo vas v četrtek, 5. julija 2018, ob 18. uri.

Vljudno vabljeni!

Več informacij: 05/611-7560 ali 040/457-510.

  • O predavanju:

Ljudje v Indiji so se že pred 5000 leti zavedali pomena vjajama/vadbe. Ajurveda opisuje definicijo vjajama in pojasnjuje vse podrobnosti vadbe. Kdo naj se ukvarja z vadbo in kdo ne? Koliko je treba vaditi? Na ta in podobna vprašanja še danes ni odgovora. Ajurveda nam daje smernice za odgovore na to in številna podobna vprašanja v zvezi z vadbo.

Dobrodošli na skupno raziskovanje …

 

Concept of Vyayam/Exercise in Ayurved

People in India were aware of the importance of Vyayam/exercise 5000 years ago. Ayurved describes the definition of Vyayam as well as explains all the details regarding exercise. Who should exercise and who shouldn’t? How much should one exercise? These and similar questions are not addressed even today. Ayurved enlightens us with guidelines for many such questions and more regarding exercise.

Welcome to explore…

 

  • O predavatelju:

Prof. dr. Anand V. Kalaskar je bil rojen v mestu Pune v indijski zvezni državi Maharashtra, kjer si je tudi pridobil osnovnošolsko, srednješolsko in univerzitetno izobrazbo. Podiplomski študij za doktorja ajurvedske medicine (MD) je zaključil na elitni Banaras Hindu University v Varanasiju v zvezni državi Utar Pradeš. V okviru svojega študija se je specializiral za področje klinične diagnoze v ajurvedski medicini.

Že več kot 15 let poučuje ajurvedsko medicino in v tem času je bil mentor več doktorskim študentom. Objavil je tri znanstvene monografije ter več kot 50 člankov v prestižnih indijskih in mednarodnih revijah. V javnosti redno nastopa kot predavatelj vsebin s področja ajurvedske medicine, že 18 let pa opravlja tudi zdravniško prakso s tega področja. Zaposlen je kot profesor ajurvedske medicine na Oddelku za Rognidan avum Vikrutividnyan na Sumatibhai Shah Ayurved College v Pune, kjer je bil med leti 2010 do 2014 predstojnik oddelka. Ministrstvo AYUSH Vlade Republike Indije ga je izbralo za gostujočega profesorja na Univerzi na Primorskem v Sloveniji.

 

  • Načrtovana predavanja:

 

    • 5. julij - VYAYAM / VADBA
    • 12. julij - VEGA / TELESNE IN MENTALNE POTREBE