ENG
 
četrtek, 19. januar 2017

Pomembne informacije za dijake/-inje!

  BREZPLAČNI AVTOBUSNI PREVOZ NA PRIMORSKO

Drage dijakinje in dijaki,

Univerza na Primorskem bo v času informativnih dni, ki bodo v drugem tednu februarja, v petek, 10. 2. 2017, organizirala brezplačni avtobusni prevoz  na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4.00 uri, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Povratek na isti relaciji je predviden z odhodom ob 17. uri iz Portoroža. Obiski fakultet so razdeljeni na dva termina: ob 10. uri in ob 15. uri.

Da si pravočasno zagotovite mesto v avtobusih, izpolnite e-prijavo in posredujte podatke, ki jih organizator potrebuje za organizacijo potrebnega števila prostih mest. E-prijave zbirajo do vključno 7. 2. 2017.

E-prijava je dostopna preko naslednje povezave: https://www.upr.si/sl/univerza/brezplani-avtobusni-prevoz.

 

  RAZPIS ZA VPIS

Konec januarja bo izšel razpis za vpis v dodiplomske študijske programe 1. stopnje in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2017/2018. Univerza na Primorskem bo na 30 dodiplomskih študijskih programih 1. stopnje skupno razpisala 1.598 mest, od tega 1.263 za redni študij in 335 za izredni študij. Dijaki bodo informacije o študijskih programih in o možnostih nadaljnjega šolanja na fakultetah Univerze na Primorskem (UP) prejeli na informativnih dnevih, ki bodo v petek, 10. 2., in v soboto, 11. 2. 2017. Za dodatne in sprotne informacije bo skrbela Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze na Primorskem (VPIS UP). Že šesto leto zapovrstjo pa bomo za dijake, ki prihajajo k nam iz drugih, bolj oddaljenih slovenskih krajev, organizirali brezplačni avtobusni prevoz na Primorsko.

Več informacij: https://www.upr.si/sl/studij/vpis-up/razpis-za-vpis

Besedilo razpisa, obrazci in druge informacije o vpisu bodo dostopne na uradni spletni strani Univerze na Primorskem: http://www.upr.si.

 

  VPISNA SLUŽBA UNIVERZE NA PRIMORSKEM (VPIS UP)

Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze na Primorskem (VPIS UP) kandidatom za vpis omogoča neposreden kontakt z univerzo.

Visokošolska prijavno-informacijska služba (VPIS UP) vodi prijavno-sprejemne postopke za vpis v dodiplomske študijske programe UP, sodeluje pri informativnih dnevih ter izvaja postopke priznavanja tujega izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na 1. stopnji na Univerzi na Primorskem. Aktivno sodeluje s svetovalnimi službami srednjih šol in drugih izobraževalnih ustanov ter informira in svetuje kandidatom za vpis.

Več informacij glede prijave na razpis in vpis v študijskem letu 2017/2018 bo pravočasno objavljenih na spletni strani Visokošolske prijavno informacijske službe Univerze na Primorskem na naslednji povezavi: http://www.vpis.upr.si/.

  • E-naslov: vpis@upr.si
  • Telefon: 05/611-76-30 ali 05/611-76-31
  • Kontakt: ga. Iris Skrt in ga. Tanja Sanabor

 

  UP KONEC JANUARJA 2017 V LJUBLJANI!

Univerza na Primorskem (UP) se bo predstavila na sejmu Informativa v Ljubljani  (27. 1. in 28. 1. 2017), že deveto leto zapovrstjo, kjer lahko srednješolci in vsi zainteresirani dobijo informacije in napotke v zvezi z nadaljnjim študijem od študentov, profesorjev, raziskovalcev in strokovnih služb fakultet in rektorata univerze. Letos smo pripravili bogat nabor interaktivnih delavnic, ki jih bomo izvajali v petek in soboto na razstavnem prostoru. Prav tako smo pripravili zanimive vsebine, ki jih bomo obiskovalcem predstavili v predavalnici »UP« v neposredni bližini razstavnega prostora. Za dijake smo tudi letos pripravili lično brošuro, ki jo bodo prejeli ob obisku naših stojnic, na voljo pa je tudi v e-obliki.

Veselimo se vašega obiska na največjem slovenskem sejmu izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja – 9. Informativi