ENG
 

Koper, 17. december 2018 - Danes je na Univerzi na Primorskem potekala delavnica za študente, ki se v 2. semestru študijskega leta 2018/19 nameravajo udeležiti Erasmus+ mobilnosti z namenom študija ali praktičnega usposabljanja. 

Koordinatorici mednarodne mobilnosti iz Sektorja za izobraževalno in mednarodno dejavnost ter kakovost, Petra Zidar in mag. Maja Bratuš Vidmar, sta predstavili potrebno dokumentacijo za urejanje Erasmus+ mobilnosti in specifike posameznih držav, ki jih večina študentov UP izbere za destinacijo svoje mobilnosti. Študenti najraje odpotujejo v Španijo, na Portugalsko, v Združeno kraljestvo, Italijo, na Finsko in drugam.

Srečanja sta se tokrat udeležili tudi študentki z mehiške univerze Universidad Autónoma Metropolitana, ki sta v tem semestru na mobilnosti na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem (UP FAMNIT), in predstavili svojo državo – Mehiko. Poleg vidika »incoming« študentk so se udeleženci srečanja seznanili tudi z izkušnjo »outgoingov«. Dve študentki UP sta namreč predstavili svojo dosedanjo izkušnjo mobilnosti: Kristina Bogataj je z nami delila utrinke s prakse na Škotskem, Ivana Mihajlovska pa izkušnjo študija v Torunu na Poljskem in opravljanja prakse na Malti.

Kako pomembno je za uspešno mobilnost poznavanje in usvojitev medkulturnih kompetenc, pa sta predstavila prorektorja UP: doc. dr. Sonja Rutar, prorektorica za študijske zadeve, in izr. prof. dr. Boris Kavur, prorektor za internacionalizacijo.

 

Fotografije: Sektor za izobraževalno in mednarodno dejavnost ter kakovost UP