ENG
 
četrtek, 5. september 2019

Priprave na sprejem študentov v polnem teku

Pred bližajočim se začetkom novega študijskega leta Univerza na Primorskem s članicami pripravlja vse potrebno za sprejem študentov. Za tuje študente bodo od 27. septembra do 1. oktobra 2019, ko se prične novo študijsko leto, organizirani tako imenovani orientacijski dnevi oziroma "Orientation days". 

To so dnevi, namenjeni študentom od drugod, ki so Univerzo na Primorskem izbrali za nadaljnji študij oziroma za nekajmesečno izmenjavo v okviru različnih projektov mobilnosti. Strokovni sodelavci skupaj s študenti tutorji, ki se tekom študijskega leta na delavnicah Kariernega centra Univerze na Primorskem usposabljajo za svetovanje tako študentom od drugod, kot tudi študentom s posebnimi potrebami, sprejmejo in spremljajo tuje študente, ko urejajo potrebne dokumente za bivanje na Obali za čas študija. Prav tako jim organizirajo srečanja s predavatelji, raziskovalci in drugimi študenti, s čimer jim pomagajo prek prvih ovir. Prav zato se mnogi vračajo, nekateri med njimi pa celo ostanejo in si tu ustvarijo družino. 

Brucke in bruce bomo slovesno sprejeli medse prvega oktobra 2019 na Titovem trgu v Kopru. Organizator obljublja pester in živahen program, poskrbljeno bo za dobro družbo, glasbo, zabavne aktivnosti, prigrizke in osvežilne napitke.  

V nadaljevanju objavljamo program petdnevnega uvajanja tujih študentov "Orientation days", program dogodka Pozdrav bruckam in brucem Univerze na Primorskem pa bomo objavili v kratkem. Sledite nam. 

POZDRAV BRUCKAM IN BRUCEM UNIVERZE NA PRIMORSKEM

 

PROGRAM "ORIENTATION DAYS"