ENG
 
petek, 30. november 2018

Skupaj v iniciativi Study in Slovenia

Vipava, 30. november 2018 - Rektorji slovenskih univerz prof. dr. Dragan Marušič (UP), prof. dr. Zdravko Kačič (UM, podpredsednik RK RS), prof. dr. Danilo Zavrtanik (UNG, predsednik RK RS) in prof. dr. Igor Papič (UL) so danes na seji Rektorske konference, ki je potekala na sedežu predsedujoče novogoriške univerze v Vipavi, podpisali sporazum o sodelovanju v iniciativi Study in Slovenia in zaveze EURAXESS.

Na ta način se bo nadaljevalo medsebojno sodelovanje pri skupnih predstavitvah slovenskega visokošolskega prostora ter področja raziskovanja tako doma kot v tujini pod okriljem CMEPIUSa oziroma iniciative Study in Slovenia, katerega začetki segajo v leto 2015.

Namen tovrstnega sodelovanja je učinkovita promocija študijskih programov fakultet slovenskih univerz na sejmih izobraževanja in raziskovanja v tujini. Skupen nastop omogoča našo večjo prisotnost na številnih sejmih v Evropi in drugod, kar pomeni okrepitev sodelovanja med slovenskimi in tujimi institucijami ter dodatna spodbuda za dotok tujih študentov predvsem na magistrskem in doktorskem študiju.

Fotografije: FB Study in Slovenia