ENG
 
ponedeljek, 13. marec 2017

Na UP FTŠ Turistici odslej tudi francoski jezik

UP in francosko veleposlaništvo podpisala medsebojni sporazum o sodelovanju

Koper, 13. marec 2017 - Danes sta rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, in veleposlanica Francije v Republiki Sloveniji, Njena Ekscelenca Marion Paradas, na sedežu Mestne občine Koper v okviru obiska francoske delegacije ob navzočnosti župana Borisa Popoviča, podžupana Petra Bolčiča in dekana Fakultete za turistične študije - Turistice, izr. prof. dr. Janeza Mekinca, podpisala medsebojni sporazum o sodelovanju omenjene fakultete in Francoskega inštituta. 

V regiji z velikim turističnim potencialom, ki ima v svoji sredi tudi fakulteto, katere raziskovalno področje je turizem in z njim povezane znanosti, je smiselno uvesti poučevanje francoščine s turističnim poudarkom. Prav zato sta podpisnici oziroma UP Fakulteta za turistične študije - Turistica in Francoski inštitut sklenili sodelovati pri organizaciji in izvedbi tečaja specializirane francoščine med študenti te fakultete. Tečaj francoščine bo začel potekati v začetku drugega semestra v študijskem letu 2017/2018 in bo za študente brezplačen. S tem se bodo Univerzi na Primorskem odprle možnosti sodelovanja tudi z drugimi francoskimi univerzami, s katerimi še nima sklenjenega sporazuma. 

Veleposlanica Paradasova je z delegacijo, ki so jo sestavljali še Jean-Luc Goester, direktor Francoskega inštituta, Jean-Louis Poli, vodja financ na Francoskem veleposlaništvu, Polona Gabrovsek, atašejka za tisk, in Marie-Laure Canteloube, atašejka za francoski jezik, nadaljevala obisk na osnovnih šolah, Primorskih novicah in drugih koprskih ustanovah, v poznem popoldnevu pa se je znova sestala s prorektorico doc. dr. Sonjo Rutar, prorektorjem izr. prof. dr. Borisom Kavurjem in prodekanjo UP FTŠ Turistice, izr. prof. dr. Aleksandro Brezovec, na sedežu univerze, kjer je pogovor stekel v smeri podpisanega sporazuma o sodelovanju.