ENG
 

Helsinki, Koper, 26. september 2019 - Letos prvič Univerza na Primorskem sodeluje na največji evropski konferenci visokega šolstva, ki poteka v Helsinkih na Finskem. Štirje predstavniki UP skupaj s 6.200 udeleženci iz vsega sveta krepijo obstoječe povezave, oblikujejo nove in kreirajo prihodnost visokega šolstva.

Vzporedno s konferenco potekajo številna srečanja, institucije pa se predstavljajo tudi na sejmu. Univerza na Primorskem nastopa skupaj z Univerzo v Ljubljani in Univerzo v Mariboru pod okriljem iniciative Study in Slovenia.

This year for the first time the University of Primorska is participating in the largest European conference on higher education in Helsinki, Finland. Four UP representatives, along with 6,200 participants from around the world, strengthen existing connections, form new ones and create the future of higher education.

A number of meetings and presentations are going on. The University of Primorska works together with the University of Ljubljana and University of Maribor (Univerza v Mariboru) under Study in Slovenia initiative.