ENG
 
ponedeljek, 29. januar 2018

Uspešen nastop UP na 10. Informativi

Ljubljana, 26. in 27. januar 2018 - Univerza na Primorskem se je že deseto leto zapored udeležila jubilejnega največjega slovenskega sejma izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja Informativa, ki je potekal v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču zadnji petek in soboto v januarju. Po besedah organizatorja (podjetje Proevent d.o.o. iz Ljubljane) je sejem v dveh dneh obiskalo čez 24.500 obiskovalcev, med katerimi je bilo 2.000 učencev in dijakov v organizirah skupinah, ki so zbirali uporabne informacije o možnostih študija pri nas in v tujini. Letos se je namreč predstavilo tudi 17 tujih univerz, novost dogodka pa je bil projekt "Moja prva zaposlitev", v okviru katerega so se predstavila podjetja, ki nudijo štipendije in možnost prvih zaposlitev študentom, ki zaključijo študij.

Fakulteta za humanistične študije, Fakulteta za management, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, Pedagoška fakulteta, Fakulteta za turistične študije - Turistica, Fakulteta za vede o zdravju in Podružnica Lomonosov Koper so na skupnem razstavnem prostoru Univerze na Primorskem predstavile svoje študijske programe. Poleg zaposlenih in študentov so že drugo leto zapored aktivnosti fakultet in Inštituta Andrej Marušič predstavili tudi raziskovalci v okviru zanimivih interaktivnih delavnic, ki so čez cel dan potekale na razstavišču, v modri predavalnici pa so dijakinje in dijaki lahko prisluhnili odličnim predavanjem, obenem pa pridobili uporabne informacije o študiju na UP iz prve roke. Za čudovito vzdušje so poskrbeli študenti Pedagoške fakultete, člani pevske fantovske skupine pod vodstvom zborovodje, profesorice Barbare Kopačin, ki so nastopili tudi na petkovi slovesnosti ob odprtju sejma.

Obiskali so nas tudi predstavniki sedme sile, ki so o obisku pripravili zanimive reportaže ( Pro Plus - Svet na Kanal AKanal ARadio SlovenijaPrviSlovenska tiskovna agencija STARadio Capodistriain drugi). Veseli smo bili tudi obiska vodstev univerze in fakultet.

Vsem skupaj gre pohvala za odlično vzdušje, trud in pridnost pri promoviranju naše Univerze na Primorskem!

Vabljeni k ogledu prispevkov o Informativi:

Foto: Mirella Baruca, UP