ENG
 

Univerza na Primorskem uspešno gosti tuje predavatelje

print

Na Univerzi na Primorskem se vrstijo gostovanja tujih predavateljev, ki k nam prihajajo v okviru projekta GOST UP – Gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na Univerzi na Primorskem. V študijskih letih 2016/17 in 2017/18 bo študijski proces na vseh članicah UP s svojimi predavanji obogatilo kar 66 tujih profesorjev, ki bodo pospešili proces internacionalizacije na naši univerzi.

V projekt smo že dodobra zakorakali in izvedeni sta že dve tretjini gostovanj:

 

Matthew Turk je predstojnik oddelka za računalništvo na University of California, Santa Barbara in direktor UCSB Four Eyes Lab

Obiskal je UP FAMNIT, kjer je sodeloval s študenti in zaposlenimi. 

Andrea Ward je predavateljica in direktorica za kakovost in izboljšanje poučevanja na Sheffield Management School na University of Sheffield

Predavala je študentom UP FM

Antonello Lorenzini prihaja iz Univerze v Bologni, gostoval pa je na UP FVZ

Študentom je predaval o prehrani in hidraciji med naporom, pri predmetu hrana in možgani pa so študenti poslušali o kalorijski restrikciji in dolgoživosti, ki sta predmet gostovega raziskovalnega zanimanja. 

Goce Naumov dela v Makedonskem muzeju v Makedoniji. Obiskal je oddelek za arheologijo in dediščino UP FHŠ

Jessica Cauchard prihaja iz  Interdisciplinary Center Herzliya v Izraelu, kjer se raziskovalno osredotoča na nosljivo, mobilno in vseprisotno računalništvo. Zanimajo jo oblikovanje, razvoj in evalvacija različnih novih načinov interakcije.

Gostovala je na UP FAMNIT.

Kee Guan Ng prihaja iz Warnborough Collega v Združenem Kraljestvu, kjer je profesor poslovanja in upravljanja. 

Obiskal je UP FM.

Profesorica Raquel Guiné je ena izmed vodilnih znanstvenic na področju živilstva, znanosti o prehrani in živilih. Prihaja iz portugalske Polytechnic Institute of Viseu.

Obiskala je UP FVZ

Jens Grubert je vodilni strokovnjak na svetu na področju Dopolnjene resničnosti in predava tovrstni predmet na Coburg University of Applied Sciences and Arts v Nemčiji. 

Gostoval je pri predmetu dopolnjena resničnost na UP FAMNIT

Satu Lautamäki je osrednja predavateljica na School of Business and Culture na Seinäjoki University of Applied Sciences na Finskem.

Svoj obisk je realizirala na UP FM

Antonio Musaro se raziskovalno osredotoča na proučevanje skeletne mišice in regeneracije. Prihaja iz italijanske Sapienza University of Rome, obiskal pa je UP FVZ, kjer je predaval magistrskim študentom aplikativne kineziologije in dietetike. 

David Edgar je profesor strateškega in poslovnega preoblikovanja in član oddelka za poslovno upravljanje na Glasgow School for Business and Society

Predaval je študentom UP FM

Dr. Kaveh Bazargan izredni profesor  na področju interakcije človek - računalnik na oddelku za sociotehnološki sistemski management na Fakulteti za management in računovodstvo Shahid Beheshti (National) University v Iranu. 

Obiskal je Oddelek za informacijske tehnologije in znanosti UP FAMNIT

Cagri Bulut je izredni profesor managementa na oddelku za poslovno administracijo na turški Yasar University. Obiskal je UP FM

Aaron Quigley, predstojnik oddelka za interakcijo človek-računalnik na Univerzi St. Andrews na Škotskem je tri tedne bival na UP FAMNIT.

Osebna spletna stran: povezava

Julita Sansoni iz Univerze v Rimu - Sapienza je gostovala na UP FVZ.

Wolfgang Huerst iz nizozemske University of Utrecht je novembra 2016 predaval študentom programov Računalništvo in informatika na UP FAMNIT

Osebna spletna stran: povezava.

Peter Mackelworth sicer prihaja iz Velike Britanije, a je svoj dom našel na Velem Lošinju, kjer dela kot vodja raziskovanja na Institutu Plavi Svijet (Blue World)

Predaval je študentom biodiverzitete in varstva narave na UP FAMNIT

Bojan Hamer iz rovinjskega inštituta Ruđer Boškovič, osrednjega hrvaškega inštituta na področju naravoslovja in biomedicinskih znanosti ter raziskovanja morja, je predaval študentom varstva narave na UP FAMNIT

Marija Ljuština iz Filozofske fakultete Univerze v Beogradu je obiskala Oddelek za arheologijo in dediščino UP FHŠ.  

Več o njenem obisku: povezava

Ana Grdović Gnip iz bližnje univerze v Puli Juraj Dobrila, cel semester predava študentom finančne matematike na UP FAMNIT

Še ena predavateljica iz inštituta Ruđer Boškovič  redno obiskuje UP FAMNIT - Dijano Pavičić Hamer smo ujeli pri delu s študenti v univerzitetnem kampusu Livade. 

Mario Novak je bioarheolog, ki trenutno dela na zagrebškem Inštitutu za antropologijo in dela na področju bioarheologije in forenzične antropologije, paleopatologije in starodavne DNA. 

Konec maja je obiskal UP FHŠ

Miloš Spasić je kurator prazgodovinske zbirke v beograjskem mestnem muzeju

Študentom UP FHŠ je predaval o različnih vidikih življenja v poznem neolitiku. 

Borislava Eraković prihaja iz Univerze v Novem Sadu. Obiskala je UP FM in študentom predavala o poslovnem prevajanju in terminologiji. 

Marcin Anholcer iz Poznan University of Economics and Business je vsakoletni gost na UP FAMNIT. Za študente matematike v ekonomiji in financah je izvedel predmet finančna matematika. 

Paul Coulton je oblikovalec iger, programer in izdelovalec programske opreme na Lancaster University.

Za študente računalništva in informatike UP FAMNIT je organiziral predavanje na temo interakcije v razširjeni in virtualni realnosti in vaje na temo oblikovanja. 

David DeVallance prihaja iz West Virginia University, ZDA. Gostoval je na UP FAMNIT, študentom pa je predaval o trajnostni uporabi lesnih materialov in trajnostnega gospodarstva. 

Andrew Paul Fabel je profesor na Mississippi State University, ZDA. Za študente UP FAMNIT je izvedel predmet Topologija. 

Adrian Gradinar je strokovnjak na področju načrtovanja interakcij na Lancaster University

Za študente računalništva in informatike UP FAMNIT je izvedel celodnevno delavnico, skozi katero je predstavil metode načrtovanja novih izdelkov in storitev. 

Miklos Kresz prihaja iz madžarske University of Szeged

Za študente računalništva in informatike UP FAMNIT je izvedel predmet Izbrana poglavja iz teoretičnih osnov računalništva. 

Jonathan Woody je statistik iz Mississippi State University.

Študentom matematike na UP FAMNIT je Predaval je predaval o matematičnih vsebinah v angleškem jeziku, s posebnim poudarkom na statistiki. 

Sindey Grospretre prihaja je izredni profesor na francoski univerzi Universite de Franche-Comte.

Predaval je študentom aplikativne kineziologije o analizi gibanja in obremenitev človeškega telesa. 

Esther Nova je obiskala UP FVZ

Prihaja iz Institute of food science, technology and nutrition v Španiji, predavala pa je o povezavi med uživanjem alkohola in nekaterimi življenjskimi dejavniki z mikrobno združbo pri zdravih odraslih posameznikih.

Emina Kopas se je maja mudila na UP PeF

Prihaja iz Pedagoške fakultete v Jagodini Univerze v Kragujecu, Srbija, študentom pa je predavala o sodobnih načinih poučevanja in učenja. 

Sanja Maričić prihaja iz Pedagoške fakultete v Užicu Univerze v Kragujevcu, Srbija. Tudi ona je obiskala UP PeF.

Študentom je predavala o didaktiki matematike.   

James Kennell je priletel iz Velike Britanije. Dela na University of Greenwich, maja pa je obiskal UP FTŠ TURISTICO

Predaval je o festivalskem turizmu in turističnih prireditvah, ter pri tem uporabil resnične primere iz Velike Britanije.  

Marco Zuffi iz Prirodoslovnega muzeja Univerze v Pisi je obiskal UP FAMNIT

Predaval je herpetologijo (znanost o dvoživkah) študentom magistrskega programa Varstvo narave

Allan Brodie je raziskovalec angleške zgodovine, dela pa na instituciji Historic England

Izbrane vidike angleškega turizma je predstavil študentov UP FTŠ - TURISTICA

Rodolfo Baggio iz Universita Bocconi v Italiji se ukvarja z z IKT in kompleksnimi sistemi, med katerimi je tudi turizem. 

Predaval je magistrskim študentom UP FTŠ - Turistica.

dr. Rob Davidson je direktor podjetja MICE Knowledge in predavatelj na številnih evropskih turističnih fakultetah. 

Predaval je študentom UP FTŠ - Turistica

Mladen Kučinić prihaja iz biološkega oddelka Fakultete za matematiko in naravoslovje Univerze v Zagrebu

Predaval je entomologijo študentom UP FAMNIT

   

Vse informacije o vseh 34 profesorjih, ki so že in še bodo obiskali UP Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT) do zaključka naslednjega študijskega leta so objavljene na tej povezavi, redno pa spremljajte tudi novičke na spletnih straneh fakultet in portala UP BUDI, saj bodo vsa gostovanja sproti napovedana.

SPLOŠNO O PROJEKTU:

  • Naziv Projekta: GOST UP - Gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na Univerzi na Primorskem
  • Trajanje projekta: 1. oktober 2016 - 30. junij 2018
  • Vrednost financiranja: 258.863 EUR
  • Kontaktni osebi: Aleš Oven (ales.oven@famnit.upr.si) in Barbara Bradaš Premrl (barbara.bradas.premrl@iam.upr.si)
Ana Grdović Gnip (druga z leve) s študenti na UP FAMNIT. 

 

Projekt GOST UP– Gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na Univerzi na Primorskem sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Več o skladih EU v Republiki Sloveniji si lahko preberete na spletni strani evropske kohezijske politike v Sloveniji: www.eu-skladi.si