ENG
 

Univerza na Primorskem uspešno gosti tuje predavatelje

print

Na Univerzi na Primorskem se vrstijo gostovanja tujih predavateljev, ki k nam prihajajo v okviru projekta GOST UP – Gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na Univerzi na Primorskem. V študijskih letih 2016/17 in 2017/18 bo študijski proces na vseh članicah UP s svojimi predavanji obogatilo kar 66 tujih profesorjev, ki bodo pospešili proces internacionalizacije na naši univerzi.

V projekt smo že dodobra zakorakali in v poletnem semestru 2016/17 bo pri nas pod okriljem projekta gostovalo 26 oseb. Nekaj jih je že med nami: 

 

Aaron Quigley, predstojnik oddelka za interakcijo človek-računalnik na Univerzi St. Andrews na Škotskem je tri tedne bival na UP FAMNIT.

Osebna spletna stran: povezava

Julita Sansoni iz Univerze v Rimu - Sapienza je gostovala na UP FVZ.

Wolfgang Huerst iz nizozemske University of Utrecht je novembra 2016 predaval študentom programov Računalništvo in informatika na UP FAMNIT

Osebna spletna stran: povezava.

Peter Mackelworth sicer prihaja iz Velike Britanije, a je svoj dom našel na Velem Lošinju, kjer dela kot vodja raziskovanja na Institutu Plavi Svijet (Blue World)

Predaval je študentom biodiverzitete in varstva narave na UP FAMNIT

Bojan Hamer iz rovinjskega inštituta Ruđer Boškovič, osrednjega hrvaškega inštituta na področju naravoslovja in biomedicinskih znanosti ter raziskovanja morja, je predaval študentom varstva narave na UP FAMNIT

Marija Ljuština iz Filozofske fakultete Univerze v Beogradu je obiskala Oddelek za arheologijo in dediščino UP FHŠ.  

Več o njenem obisku: povezava

Ana Grdović Gnip iz bližnje univerze v Puli Juraj Dobrila, cel semester predava študentom finančne matematike na UP FAMNIT

Še ena predavateljica iz inštituta Ruđer Boškovič  redno obiskuje UP FAMNIT - Dijano Pavičić Hamer smo ujeli pri delu s študenti v univerzitetnem kampusu Livade. 

   

Vse informacije o vseh 34 profesorjih, ki so že in še bodo obiskali UP Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT) do zaključka naslednjega študijskega leta so objavljene na tej povezavi, redno pa spremljajte tudi novičke na spletnih straneh fakultet in portala UP BUDI, saj bodo vsa gostovanja sproti napovedana.

SPLOŠNO O PROJEKTU:

  • Naziv Projekta: GOST UP - Gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na Univerzi na Primorskem
  • Trajanje projekta: 1. oktober 2016 - 30. junij 2018
  • Vrednost financiranja: 258.863 EUR
  • Kontaktni osebi: Aleš Oven (ales.oven@famnit.upr.si) in Barbara Bradaš Premrl (barbara.bradas.premrl@iam.upr.si)
Ana Grdović Gnip (druga z leve) s študenti na UP FAMNIT. 

 

Projekt GOST UP– Gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na Univerzi na Primorskem sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Več o skladih EU v Republiki Sloveniji si lahko preberete na spletni strani evropske kohezijske politike v Sloveniji: www.eu-skladi.si