ENG
 

Konfucijeva učilnica

print

Na Univerzi na Primorskem smo 24. novembra 2014 slavnostno odprli Konfucijevo učilnico Koper. Gre za ustanovitev sedeža pod okriljem Konfucijevega inštituta Ljubljana, kjer se promovirata kitajska kultura in jezik. V okviru slovesnosti ob odprtju Konfucijeve učilnice Koper smo podpisali tudi sporazum o sodelovanju s Shanghai University of International Business and Economics – SUIBE. S slednjo ima UP že podpisano pismo o nameri od aprila 2014.

V Konfucijevi učilnici, namenjeni vsem odraslim, študentom, dijakom, učencem, predšolskim otrokom in ostalim, se s predstavljanjem kitajske kulture in organizacijo številnih dogodkov in tečajev udeležencem zagotavlja pristnejši stik s kitajsko kulturo in jezikom.

Z vzpostavitvijo medkulturnih srečanj in spoznavanj, tečajev kitajske kuhinje, učenjem kitajske kaligrafije, izdelovanjem rezank, gledanjem filmov, organizacijo tečajev kitajskega jezika in poletnih šol za otroke, poljudnih in strokovnih predavanj ter specializiranih tečajev kitajščine za turistične delavce, vsem zainteresiranim zagotavljamo prvovrstno izkustvo te vzhodne kulture in njenih običajev.

Na univerzi si želimo, da bi Konfucijeva učilnica Koper prestopila meje lokalnega okolja in se razširila tudi v hrvaško Istro in Italijo, predvsem na območje Trsta, saj tovrstnih učilnic na teh območjih nimajo.

Vabimo vas k ogledu naše spletne strani: http://www.kuk.upr.si/predstavitev, kjer se lahko pobliže seznanite s tečaji, šolami za otroke, delavnicami in drugimi dejavnostmi, ki jih izvajamo. Lahko nas tudi obiščete v prostorih Konfucijeve učilnice Koper (Titov trg 4), ali nam pišete na elektronski naslov: kuk_up@upr.si.

 

 Dobrodošli! Huanying!