ENG
 

Včeraj, 27. 9. 2018, smo v sklopu Orientacijskih dnevov – »Orientation Days« izvedli številne aktivnosti za dobrodošlico vsem študentom iz tujine, ki so se vpisali na našo univerzo ali so jo izbrali za opravljanje študijske izmenjave. Po predstavitvi naše univerze in dežele smo jih sodelavci UP s pomočjo študentov tutorjev in predstavnikov Upravne enote Koper usmerjali pri izpolnjevanju dokumentacije, potrebne za pridobitev dovoljenj za bivanje v Sloveniji.

Po ogledu Kopra in okušanju primorskih kulinaričnih dobrot smo jih odpeljali na Fakulteto za turistične študije – Turistico, kjer so predstavili kulinarične dobrote svojih držav. Večer je bil namenjen druženju, danes zjutraj pa smo izvedli delavnico, v sklopu katere smo od študentov dobili informacije o njihovih dosedanjih mednarodnih izkušnjah, predvsem pa smo želeli izvedeti, zakaj so se odločili za študij na naši univerzi in kakšna so njihova pričakovanja. Popoldne se bodo udeležili številnih dogodkov, ki potekajo v okviru akcije »Evropska noč raziskovalcev«.

Jutri, 29. 9. 2018, smo zanje organizirali tečaj slovenskega jezika, ki ga bodo izvedle sodelavke Fakultete za humanistične študije. V ponedeljek, 1.10.2018, pa bo za vse bruce UP potekal »Pozdrav bruckam in brucem Univerze na Primorskem«, ki se z bogatim programom pričenja ob 9. uri na Titovem trgu.

Foto: Maja Bratuš Vidmar, Alen Ježovnik in Aleš Oven