ENG
 

Koper, 1. oktober 2018 - Pa smo ga začeli. Študijsko leto namreč. Na Univerzi na Primorskem smo sprejeli 1221 bruck in brucev v 29 dodiplomskih študijskih programov na 6 fakultetah, 455 novih študentov pa se je vpisalo na 31 magistrskih in 14 doktorskih programov. 

Na Titovem trgu se je uradni del dogodka Pozdrav bruckam in brucem UP pričel s himno naše univerze "Samo obstati ne smeš" v izvedbi pevcev in pevk najboljšega zbora - Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem​ - pod taktirko zborovodje Ambrož Čopi​. Dobrodošlico mladim so izrekli prorektor izr. prof. dr. Boris Kavur, podžupan Peter Bolčič​, predsednik Študentskega sveta Univerze na Primorskem Gregor Gulič​ in predsednik ŠOUP​ Jure Ciglar, začetek študijskega leta pa so družno otvorili dekani in dekanje fakultet: prof. dr. Irena Lazar​, prof. dr. Matjaž Novak, prof. dr. Klavdija Kutnar​, prof. dr. Mara Cotič, izr. prof. dr. Janez Mekinc in izr. prof. dr. Nejc Šarabon. 

Prijetno druženje na najlepšem trgu v Kopru so popestrile institucije, društva, podjetja in lokalna skupnost, ki z UP uspešno sodelujejo. Z nami so bili: Konfucijeva učilnica Koper Univerze na Primorskem​, Dnevni center za otroke in mladostnike Koper - P e t K A​, NLB​, Karierni center Univerze na Primorskem​, Univerzitetni Inkubator Primorske​, Pizzeria Atrij​, Mlinotest​, KZ Agraria Koper, z.o.o.​, Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem, ŠOUP - Študentska organizacija Univerze na Primorskem, Klub Študentov Občine Koper​, Center mladih Koper​, Intesa Sanpaolo Bank​, Agencija M Servis, kadrovska agencija / študentski servis​, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper​,  KK Sixt Primorska​, Društvo prijateljev mladine Koper, Gledališče Koper Teatro Capodistria​, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina​, Radio Capodistria​. Medijski pokrovitelj dogodka: Radio Capris​, ker Obala je zakon​.

Sodelujočim se lepo zahvaljujemo, vse študentke, študente, zaposlene, prijatelje, skratka - prav vse pa lepo vabimo, da se nam pridružite na drugem delu, ki bo potekal   v koprski Taverni (Taverna Koper​) z začetkom ob 17. uri! 

V večernem delu, ki ga bosta animirala MC Sam.I.Am in Nejc Špeh​, bodo nastopili: 

17.00: plesna glasba in DJ Exo Beltram​
18.00: Artur Steffe​ z »Elitnimi plesalci«
18.35: ROCKICE
19.10: Drill​ 
20.00: HeaveniX​

Od 22.00 dalje pa se boste lahko zabavali v Generation bar & club na Spoznavnem večeru, ki ga organizira ŠOUP. 

Dogodek Pozdrav bruckam in brucem Univerze na Primorskem​ je podprla tudi Mestna občina Koper. 

Dobrodošli!

 

Foto: Mirella Baruca